Богата празнична понуда на пијаци у Бијељини

Божићне припреме увелико су почеле. Понуда на Зеленој пијаци у Бијељини, као и претходних година, богата и разнолика. Новчаници грађана иако све тањи успјеће покрити све планиране трошкове.

Република Српска 03.01.2024 | 13:26
Богата празнична понуда на пијаци у Бијељини

Упорна киша, није омела грађане Бијељине у намјери да све припреме око божићне трпезе заврше на вријеме. Добру вољу да се за празнике сви обичаји испоштују није могла спријечити чак ни актуелна беспарица.

Грађани кажу да се на њиховој трпези нађе од печенице, сухомеснатих производа до сарме и разних колача, додајући, да се старим рецептима чува традиција и многобројни обичаји од заборава.

Ако је печеница ове године упитна за многе грађане, добра вијест да цијене воћа и поврћа нису мијењане. У данима пред Божић купује се највише пасуљ, кромпир и орашасти плодови. 

Ипак, за бијели мрс, овај пут, мора се издвојити која марка више и бити спреман на ограничене количине…


Али зато божићне декорације не мањка и стиче се утисак да је из године у годину све боља, а цијене солидне и приступачне…

Продавци бадњака кажу да се цијеновник креће од једну марку до 15 марака, све зависи од величине бадњег дрвета. За икебане купци ће морати издвојити од 4 до 15 марака, а понуда и више него одлична. 

Знају грађани Бијељине и за чувене икебане Владана Чалије који је и ове године показао шта зна и умије, те су купци махом у недоумици коју икебану са његовог богатог штанда пазарити…

 

Управо тај труд и жеља пресудни су и за припрему божићне трпезе, јер онолико колико себе уложите у рад, толико ћете осјетити и празничне радости…. 

(БН) Фото: БН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тезга

03.01.2024 15:07

Мени је битно да је пеценица 10КМ/кг

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристе

03.01.2024 21:28

Е нек је теби битно, нек си нам рекао, жив нисам био док нисам сазнао шта је теби битно!