Bogata praznična ponuda na pijaci u Bijeljini

Božićne pripreme uveliko su počele. Ponuda na Zelenoj pijaci u Bijeljini, kao i prethodnih godina, bogata i raznolika. Novčanici građana iako sve tanji uspjeće pokriti sve planirane troškove.

Republika Srpska 03.01.2024 | 13:26
Bogata praznična ponuda na pijaci u Bijeljini

Uporna kiša, nije omela građane Bijeljine u namjeri da sve pripreme oko božićne trpeze završe na vrijeme. Dobru volju da se za praznike svi običaji ispoštuju nije mogla spriječiti čak ni aktuelna besparica.

Građani kažu da se na njihovoj trpezi nađe od pečenice, suhomesnatih proizvoda do sarme i raznih kolača, dodajući, da se starim receptima čuva tradicija i mnogobrojni običaji od zaborava.

Ako je pečenica ove godine upitna za mnoge građane, dobra vijest da cijene voća i povrća nisu mijenjane. U danima pred Božić kupuje se najviše pasulj, krompir i orašasti plodovi. 

Ipak, za bijeli mrs, ovaj put, mora se izdvojiti koja marka više i biti spreman na ograničene količine…


Ali zato božićne dekoracije ne manjka i stiče se utisak da je iz godine u godinu sve bolja, a cijene solidne i pristupačne…

Prodavci badnjaka kažu da se cijenovnik kreće od jednu marku do 15 maraka, sve zavisi od veličine badnjeg drveta. Za ikebane kupci će morati izdvojiti od 4 do 15 maraka, a ponuda i više nego odlična. 

Znaju građani Bijeljine i za čuvene ikebane Vladana Čalije koji je i ove godine pokazao šta zna i umije, te su kupci mahom u nedoumici koju ikebanu sa njegovog bogatog štanda pazariti…

 

Upravo taj trud i želja presudni su i za pripremu božićne trpeze, jer onoliko koliko sebe uložite u rad, toliko ćete osjetiti i praznične radosti…. 

(BN) Foto: BN

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tezga

03.01.2024 15:07

Meni je bitno da je pecenica 10KM/kg

ODGOVORITE
Name

Riste

03.01.2024 21:28

E nek je tebi bitno, nek si nam rekao, živ nisam bio dok nisam saznao šta je tebi bitno!