Нарко-бос из БиХ побјегао из кућног притвора

Аргентинске безбједоносне снаге саопштиле су данас да је Божидар Божо Ратковић (55) познати нарко кријумчар побјегао из кућног притвора у граду Авељанеда, гдје је од августа служио затворску казну у кући своје 30 година млађе дјевојке.

Свијет 30.12.2023 | 08:35
Нарко-бос из БиХ побјегао из кућног притвора

Аргентински медији преносе као куриозитет да је до бијега дошло истог дана када је Даниел Софиа "Ел Тано", иначе раније повезиван са Ратковићем, осуђен на 11 година затвора због покушаја шверца 1600 килограма дроге у Дубаи.

Ратковићева дјевојка је иначе у августу мјесецу дала све гаранције "да ће учинити све и лично се ангажовати" да Ратковић не напушта мјесто које му је одређено за кућни притвор.  

Иначе, он је пребачен у кућни притвор јер се налази у тешкм здравственом стању након што је у јануару ове године претрпио мождани удар. Тада је дошло и до дјеломичне парализе одређених дијелова тијела и тешких неуролошких оштећења због чега је шест мјесеци био хоспитализован. Управо зато се не зна како је успио да побјегне.

Подсјетимо, Божидар Ратковић, поријеклом из Требиња, ухапшен је маја прошле године у Аргентини у великој полицијској акцији као један од вођа балканског картела, а терети се да је покушао да прошверцује велике количине кокаина из Јужне Америке у Европу. На пакетима кокаина пронађене су слике Ал Капонеа и мексичког нарко-боса Ел Менчо.

Како су тада пренијели аргентински медији, Ратковића су полицијски инспектори пратили девет мјесеци, а ухапшен је кад је покушао да из Аргентине побјегне у Боливију.

„Ратковић није знао да је на мети аргентинске полиције, која је мјесецима пратила његову групу и утврдила да овај огранак балканског картела послује најмање годину и по дана. Вјерује се да је он дрогу слао из Јужне Америке у Европу, а у априлу ове године изведена је спектакуларна акција“. пренијели су медији непосредно након хапшења.

Ратковић, како преносе медији, познат је по надимку Божо, али је користио и кодно име Брале. Иначе, аргентинским властима је познат као "човјек са 1000 лица" јер је често користио лажне идентитете. У посљедњем хапшењу Ратковић је користио име Џеферсон До Кармо Переира.

(Независне) Фото: Илустрација/нyдаилyнеwс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ДрМр

30.12.2023 10:31

Криминалац који бјежи од закона??! Ма не могу да вјерујем. Ово је завјера 😂😂 Јој кобајаги болестан, хаха, а кад је ваљао дрогу био здрав?! 😂

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лоповска посла

30.12.2023 13:57

Како може бегати са таквом анамнезом, дијагнозом и љекарском прогнозом..??!! Па он једва дихуће, на пола херца је, задуваће се, неће дуго прећи. Још тамо у том далеком свијету, без икога свога и србина макар нејакога, једино да закука, мили боже куд сам зашо, невоља ме стигла у тужини, ниђе пута ниђе стазе. Да му се како домчати завичаја гдје србин обитава, да га прикрије, јатак да му бидне, ко у славна епска времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

30.12.2023 14:22

Овима у Б и Х многи бијеже из притвора. Чудно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инсајдер, тастер

30.12.2023 22:01

Шпијун. Пушћало га да шпијунира, цинкари колеге нарко кријумчаре.

ОДГОВОРИТЕ