Гужва на граничном прелазу Градишка на излазу из БиХ

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија несметано, а фреквенција возила појачана је на излазу из БиХ према Хрватској на граничном прелазу Градишка, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Босна и Херцеговина 30.12.2023 | 08:10
Гужва на граничном прелазу Градишка на излазу из БиХ

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај ће се одвијти успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Саобраћај је због одрона потпуно обустављен на регионалном путу дионица Водице-Горњи Подградци.

Радови се изводе на дионицама магистралног пута Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута Станари-Руданка у мјесту Љескове воде, гдје је саобраћај успорен за путничка возила, а теретна се преусмјеравају преко Јелаха.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због чега је измјењен режим у саобраћају, а измјене у саобраћају су и на дионици магистралног пута Александровац-Александровац /ауто-пут/ због реконструкције коловоза.

У току су радови на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, затим на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, те на правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини-Шћепан Поље и Приједор-Копривна.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измјене у одвијању саобраћаја су и на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, гдје се активирало клизиште, док је због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима обустављен саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ се због радова спорије саобраћа на магистралним путевима Јабланица-Мостар /мост Бегића и Беговића/, Чевљановићи-Нишићи и на улазу у Сански Мост из правца Кључа. На мјестима извођења радова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

(Срна) Фото:  СИНИША ПАШАЛИЋ/РИНГИЕР

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

+

30.12.2023 09:36

Сва Б и Х и РС ПРЕКО ГРАДИШКЕ ПРЕСЕЛИ СЕ У ЕУ. ДОДИКУ ЛИЈЕПО У БАКИНЦИМА, ЛИЈЕВЧЕ ПОЉУ, ЈАБЛАНИЦИ ИТД. И НА ДЕДИЊУ. И У САНПЕТЕРБУРГУ. ИТД. И ТУ МУ СЕ ДИЈЕЦА ПАТЕ. А ВАМА НЕ БРАНИ ДА ИДЕТЕ У ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

🐃

30.12.2023 09:57

Јао Шта раде ови манијаци од народа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер без пензије

30.12.2023 10:27

Не постоји граница са ФБиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логично

30.12.2023 10:27

Градски урбани свијет бјежи на запад, да у нормалним условима прослави нову годину , без турбо фолка, ојкача, нарикача, бомби, рафалне паљбе, бодења ножевима... !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Логично

30.12.2023 11:30

Слажем се,овдје мораш бити пијан даби ти био лијепо. Постоји ту још једна ствар које вјероватно пуно људи није свјесно,ови коју свакодневно шаљу поруке мржње своју дјецу школују на западу,купили им некретнине а нас заглупљују!

Name

Зоран

30.12.2023 18:12

Видели људи да је јефтиније у ЕУ него овде код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

30.12.2023 20:31

Да знаш, скијање и зимовање у Инзбруку (Аустрија), није ништа скупље него на Јахорини или Влашићу !