Министар Гашић обишао повријеђене полицајце

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је касно синоћ у Ургентном центру седморицу полицајаца који су повређени током покушаја учесника протеста које предводи листа „Србија против насиља“ да насилно уђу у зграду Скупштине града Београда. 

Србија 25.12.2023 | 07:57
Министар Гашић обишао повријеђене полицајце

Министар им се том приликом захвалио на истрајности, стрпљењу и професионализму којим чувају мир и безбедност грађана и штите законе Републике Србије, саопштио је МУП.

„Многи не би трпели оно што сте ви поднели вечерас како би одбранили покушај насилног упада у зграду градске Скупштине. Мржња којом су јуришали ка вама је незамислива, а напади на полицајце који штите законе Републике Србије су недопустиви. Ви сте нечија браћа, синови, очеви, а то нико од оних који пропагирају насиље не узима у обзир", рекао је Гашић повређеним припадницима МУП-а. 

Министар им се захвалио јер држава Србија може да рачуна на њих, посебно на томе јер наши грађани знају да су припадници полиције непремостива препрека сваком злу, обести и насиљу који прете да угрозе безбедност грађана. 

"Знају да сте спремни и непоколебљиви у заштити својих грађана, своје државе и њених институција“, поручио је повређеним припадницима МУП-а министар Гашић.

Непосредно пре обиласка повређених полицајаца у Ургентном центру, министар је обишао и њихове колеге у центру града који су ангажовани на очувању јавног реда и мира и заштити државних институција. 

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

лео

25.12.2023 08:13

Кад се овако деси у Бечу,Паризу,Минхену и другим градовима полиција реагује муњевито уз употребу силе и нико се не буни ни коментарише рад полиције, али кад се уништава Београд и кад полиција реагује са минималном употребом силе и кад тамо стоје као глинени голубови она све те демократске земље извјештавају о полициској тортури према грађанима, какво је то лицемјерство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац ку.ац

25.12.2023 08:28

И ми смо нечији синови, браћа, очеви бранили Републику Српску па су нас након рата набили ногом у дупе а онима који су животе дали обавезно однесу букете на споменике и онда негдје у лимузинама са блинкерима на јањетину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

25.12.2023 10:45

И ја сам 40 мјесеци бранио Републику Српску али ми нико није дао право да рушим "легално" изабрану власт и институције.Поготово није ми дато право да физички нападам полицију и правим штету на објектима и установама државе.Сви смо незадовољни односом власти према борачким категоријама али насилничке поступке дјела опозиције у Београду треба оштро осудити.

Name

+

25.12.2023 08:32

Заиста је више него чудно, како размишљаји људи. Вршити насиље у мирној својој земљи. Угрозити људе и имовину у својим институцијама, је ван сваке памети и закона. Уништавати имовину из 19 вијека. А до сада очувана. Превише тужно. Судити по закону. Србин из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.12.2023 09:42

Не подрзавам насиље ни са ције стране долазило а нити подрзавам крадју гласова нити било цега .

Name

Бранци

25.12.2023 11:57

А повредјене демонстрате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

25.12.2023 15:39

То су вандали а не демостранти, које води сакривени Дјилас и она "гладна", да им је крви, да им је градјанскиг рата, проклети били.

Name

БОБ РОЦК

27.12.2023 00:04

Кад се деси у Бечу, Паризеру, Минхен и другим градовима не обилази их керамичар министар

ОДГОВОРИТЕ