Ministar Gašić obišao povrijeđene policajce

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je kasno sinoć u Urgentnom centru sedmoricu policajaca koji su povređeni tokom pokušaja učesnika protesta koje predvodi lista „Srbija protiv nasilja“ da nasilno uđu u zgradu Skupštine grada Beograda. 

Srbija 25.12.2023 | 07:57
Ministar Gašić obišao povrijeđene policajce

Ministar im se tom prilikom zahvalio na istrajnosti, strpljenju i profesionalizmu kojim čuvaju mir i bezbednost građana i štite zakone Republike Srbije, saopštio je MUP.

„Mnogi ne bi trpeli ono što ste vi podneli večeras kako bi odbranili pokušaj nasilnog upada u zgradu gradske Skupštine. Mržnja kojom su jurišali ka vama je nezamisliva, a napadi na policajce koji štite zakone Republike Srbije su nedopustivi. Vi ste nečija braća, sinovi, očevi, a to niko od onih koji propagiraju nasilje ne uzima u obzir", rekao je Gašić povređenim pripadnicima MUP-a. 

Ministar im se zahvalio jer država Srbija može da računa na njih, posebno na tome jer naši građani znaju da su pripadnici policije nepremostiva prepreka svakom zlu, obesti i nasilju koji prete da ugroze bezbednost građana. 

"Znaju da ste spremni i nepokolebljivi u zaštiti svojih građana, svoje države i njenih institucija“, poručio je povređenim pripadnicima MUP-a ministar Gašić.

Neposredno pre obilaska povređenih policajaca u Urgentnom centru, ministar je obišao i njihove kolege u centru grada koji su angažovani na očuvanju javnog reda i mira i zaštiti državnih institucija. 

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

leo

25.12.2023 08:13

Kad se ovako desi u Beču,Parizu,Minhenu i drugim gradovima policija reaguje munjevito uz upotrebu sile i niko se ne buni ni komentariše rad policije, ali kad se uništava Beograd i kad policija reaguje sa minimalnom upotrebom sile i kad tamo stoje kao glineni golubovi ona sve te demokratske zemlje izvještavaju o policiskoj torturi prema građanima, kakvo je to licemjerstvo.

ODGOVORITE
Name

Borac ku.ac

25.12.2023 08:28

I mi smo nečiji sinovi, braća, očevi branili Republiku Srpsku pa su nas nakon rata nabili nogom u dupe a onima koji su živote dali obavezno odnesu bukete na spomenike i onda negdje u limuzinama sa blinkerima na janjetinu.

ODGOVORITE
Name

Mišo

25.12.2023 10:45

I ja sam 40 mjeseci branio Republiku Srpsku ali mi niko nije dao pravo da rušim "legalno" izabranu vlast i institucije.Pogotovo nije mi dato pravo da fizički napadam policiju i pravim štetu na objektima i ustanovama države.Svi smo nezadovoljni odnosom vlasti prema boračkim kategorijama ali nasilničke postupke djela opozicije u Beogradu treba oštro osuditi.

Name

+

25.12.2023 08:32

Zaista je više nego čudno, kako razmišljaji ljudi. Vršiti nasilje u mirnoj svojoj zemlji. Ugroziti ljude i imovinu u svojim institucijama, je van svake pameti i zakona. Uništavati imovinu iz 19 vijeka. A do sada očuvana. Previše tužno. Suditi po zakonu. Srbin iz RS.

ODGOVORITE
Name

Re

25.12.2023 09:42

Ne podrzavam nasilje ni sa cije strane dolazilo a niti podrzavam kradju glasova niti bilo cega .

Name

Branci

25.12.2023 11:57

A povredjene demonstrate.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

25.12.2023 15:39

To su vandali a ne demostranti, koje vodi sakriveni Djilas i ona "gladna", da im je krvi, da im je gradjanskig rata, prokleti bili.

Name

BOB ROCK

27.12.2023 00:04

Kad se desi u Beču, Parizeru, Minhen i drugim gradovima ne obilazi ih keramičar ministar

ODGOVORITE