Вода исправна, није затрована фекалијама

"НН Холдинг“ д.о.о. Бијељина П.Ј. Лоцал Лоунге обавјестава јавност да су микробиолошке и физичко-хемијске анализе, извршене од стране ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“ регионални центар Зворник, показале да је вода, која се користи у објекту у потпуности здравствено исправна, те да се може користити за пиће, а све у складу са одредбама важећег  Правилника о здравственој исправности воде за људску потрошњу.

Република Српска 07.12.2023 | 15:38
Вода исправна, није затрована фекалијама

Ово се наводи у саопштењу поменуте фирме, која је у прилогу доставила анализу ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“ регионални центар Зворник.

Подсјетимо да су недавно станари зграде "Суперета" у бијељинској улици Кнегиње Милице протествовали испред стамбеног објекта, јер су десет дана, како су тврдили, пили воду из цистерне због основане сумње да је вода затрована фекалијама. Разлог тровања градске воде је, како наводе, ископани бунар који је у употреби власника угоститељског објекта, а који се налази у приземљу зграде из којег се вода помијешала са градском водом.

На терен су излазили и инспектори. који су узели узорак воде и послали на анализу.

(БН) Фото: БН

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ðоки

07.12.2023 16:46

Хааха, нема више говнасте кафе. Сад му вјерујте и што прије на кафу. Свако ко уђе тамо нек му је бог на помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

07.12.2023 17:01

Ови подаци нису тачниПрава истина је да је вода затрована а ми још увек користимо воду из цистерне колико ли је плаћен овај демант?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Праведник

07.12.2023 17:37

Постоје лабораторије које дају адекватне резултате али њима је забрањено ЗАКОНОМ контролисати воду за пиће.Институт за јавно здравство има ексклузивитет. И зато можемо и гов.. пити биће све у реду то је јавна тајна у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВОРНИК

07.12.2023 18:02

Ово извештај о исправност воде, даје Колетова странка. Па дали је ово друштво нормално. На челу института Ерић правник са приватног факултета. Бог нека нам буде на помоћи. Није ништа намештено, не брини те народе. Све по закону, то ће потврдити и крме из црвеног комбија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

07.12.2023 20:00

Ово ти је питај брата лазова. Зар нису узимана три узорка? Од њих, два су загадјена и један уредан. Узорци из тоалета и масине за прање судја сј неисправан. Да ли је тако?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

07.12.2023 20:02

Цуј привредни субјект бусио земљу направио БУНАР и досао до воде и пустио је у систем градског водовода и ником ниста казница 3000 км а колико је остетио водовод и канализацију то ником ниста ја добијем воде и канализације мјесецно 70 км три пута пустим воду у wц дневно а код њега цитав дан неко пуста и ником ниста на крају ископао цовјек себи бунар ставио ел.мотор боцу за воду и потроси 20км струје мјесецно и то је то. Ма брацо лијепа он је мјесецно остетио водовод најмање 1000км ако ја као сиротиња плацам 70 км сто и он не би 1000км

ОДГОВОРИТЕ