Voda ispravna, nije zatrovana fekalijama

"NN Holding“ d.o.o. Bijeljina P.J. Local Lounge obavjestava javnost da su mikrobiološke i fizičko-hemijske analize, izvršene od strane JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“ regionalni centar Zvornik, pokazale da je voda, koja se koristi u objektu u potpunosti zdravstveno ispravna, te da se može koristiti za piće, a sve u skladu sa odredbama važećeg  Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za ljudsku potrošnju.

Republika Srpska 07.12.2023 | 15:38
Voda ispravna, nije zatrovana fekalijama

Ovo se navodi u saopštenju pomenute firme, koja je u prilogu dostavila analizu JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“ regionalni centar Zvornik.

Podsjetimo da su nedavno stanari zgrade "Supereta" u bijeljinskoj ulici Kneginje Milice protestvovali ispred stambenog objekta, jer su deset dana, kako su tvrdili, pili vodu iz cisterne zbog osnovane sumnje da je voda zatrovana fekalijama. Razlog trovanja gradske vode je, kako navode, iskopani bunar koji je u upotrebi vlasnika ugostiteljskog objekta, a koji se nalazi u prizemlju zgrade iz kojeg se voda pomiješala sa gradskom vodom.

Na teren su izlazili i inspektori. koji su uzeli uzorak vode i poslali na analizu.

(BN) Foto: BN

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ðoki

07.12.2023 16:46

Haaha, nema više govnaste kafe. Sad mu vjerujte i što prije na kafu. Svako ko uđe tamo nek mu je bog na pomoći.

ODGOVORITE
Name

Goran

07.12.2023 17:01

Ovi podaci nisu tačniPrava istina je da je voda zatrovana a mi još uvek koristimo vodu iz cisterne koliko li je plaćen ovaj demant?

ODGOVORITE
Name

Pravednik

07.12.2023 17:37

Postoje laboratorije koje daju adekvatne rezultate ali njima je zabranjeno ZAKONOM kontrolisati vodu za piće.Institut za javno zdravstvo ima ekskluzivitet. I zato možemo i gov.. piti biće sve u redu to je javna tajna u RS.

ODGOVORITE
Name

ZVORNIK

07.12.2023 18:02

Ovo izveštaj o ispravnost vode, daje Koletova stranka. Pa dali je ovo društvo normalno. Na čelu instituta Erić pravnik sa privatnog fakulteta. Bog neka nam bude na pomoći. Nije ništa namešteno, ne brini te narode. Sve po zakonu, to će potvrditi i krme iz crvenog kombija.

ODGOVORITE
Name

055

07.12.2023 20:00

Ovo ti je pitaj brata lazova. Zar nisu uzimana tri uzorka? Od njih, dva su zagadjena i jedan uredan. Uzorci iz toaleta i masine za pranje sudja sj neispravan. Da li je tako?

ODGOVORITE
Name

Realno

07.12.2023 20:02

Cuj privredni subjekt busio zemlju napravio BUNAR i dosao do vode i pustio je u sistem gradskog vodovoda i nikom nista kaznica 3000 km a koliko je ostetio vodovod i kanalizaciju to nikom nista ja dobijem vode i kanalizacije mjesecno 70 km tri puta pustim vodu u wc dnevno a kod njega citav dan neko pusta i nikom nista na kraju iskopao covjek sebi bunar stavio el.motor bocu za vodu i potrosi 20km struje mjesecno i to je to. Ma braco lijepa on je mjesecno ostetio vodovod najmanje 1000km ako ja kao sirotinja placam 70 km sto i on ne bi 1000km

ODGOVORITE