Пронађено тијело дјевојчице Вање, ухапшен отац

Дјевојчица Вања Г. (14) из Скопља, која је нестала у понедјељак 27. новембра око 7:25 ујутро на путу до школе, и за којом је трагала цијела регија, пронађена је мртва код села Орман, код македонског главног града.

Регион 04.12.2023 | 07:46
Пронађено тијело дјевојчице Вање, ухапшен отац

Убиство дјевојчице повезано је с убиством 74-годишњака. Како је објавило македонско државно тужилаштво, утврђено је да је дјевојчица убијена у понедјељак ујутро, око 10 сати, само неколико сати након отмице.

Ово убиство је, како наводе, повезано с још једним убиством у Сјеверној Македонији. Наиме, пронађено је и тијело Панча Жежевског (74) из Велеса, чији је настанак пријављен 24. новембра, неколико дана прије нестанка дјевојчице, а тужилаштво је утврдило да су оба убиства починиле исте особе и да им је мотив користољубље, преноси Индеx.хр.

Приведен отац убијене дјевојчице

Како јавља Миа, ухапшен је и отац отете па убијене дјевојчице. Он је синоћ приведен и саслушан те је одлучено да остане у полицији док се не рашчисти његова улога.

Веза између 74-годишњака и дјевојчице није јасна. Како је казала кћерка убијеног Панча Жежевског, иначе фризера, њих двоје нису се познавали нити су се икада срели.

У разговору за портал Фокус она тврди да ни она ни нико из њене породице није познавао Вању нити било кога из њене породице.

"Ни мој отац ни нико од нас није лично познавао дјевојку. У полицији сам, не знам још ништа, осим да су ми оца нашли мртвог, закопаног. Први пут од вас, од новинара, чујем да је мотив убиства био користољубље. Нисам читала саопштење из МУП-а, али могу рећи да мој отац никада није био богат човјек, па не знам што значи појам користољубље. У станици сам, не могу ништа више рећи, јер ни ја немам детаље", рекла је кћерка.

Док је дјевојчица нестала у понедјељак, Жежевском се траг изгубио неколико дана прије - у сриједу 22. новембра. Полицији је нестанак пријављен у петак 24. Новембра. Његов аутомобил пронађен је потпуно спаљен прије неколико дана у Скопљу.

Према првим незваничним информацијама, у Вањином случају ријеч је о покушају отимања новца од њених родитеља, а у случају Жежевског новац је долазио од особа с којима је у родбинској вези.

(Агенције) Фото:Фацебоок

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

+

04.12.2023 07:57

Ужас. Непотребна трагедија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невена

04.12.2023 08:39

Какве везе има отац са убиство свог дјетета?Једино ако је прецизно уцјене,пријетње

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

04.12.2023 09:51

Покој ти души, дијете драго. Извршиоцу маx казну по могућности смртну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Сале

04.12.2023 12:24

Слажем се са вама.Шта је дијете криво, проклетници?

Name

Корослав

04.12.2023 13:56

Што мислиш што би ја тим и таквим радијо 🤔🇷🇺😁.

Name

Криминалце треба искоријенити

04.12.2023 11:32

Проклети криминалци, проклети новац, проклето користољубље, проклети људи који разум губе због новца и раде овакве ствари. Убити невино дијете, или било кога да би се досло до новца,то је страсно. Нека је зртвама лака земља, а криминалце убице заувијек дрзати у затворским самицама, сјеме им се затрло.

ОДГОВОРИТЕ