Pronađeno tijelo djevojčice Vanje, uhapšen otac

Djevojčica Vanja G. (14) iz Skoplja, koja je nestala u ponedjeljak 27. novembra oko 7:25 ujutro na putu do škole, i za kojom je tragala cijela regija, pronađena je mrtva kod sela Orman, kod makedonskog glavnog grada.

Region 04.12.2023 | 07:46
Pronađeno tijelo djevojčice Vanje, uhapšen otac

Ubistvo djevojčice povezano je s ubistvom 74-godišnjaka. Kako je objavilo makedonsko državno tužilaštvo, utvrđeno je da je djevojčica ubijena u ponedjeljak ujutro, oko 10 sati, samo nekoliko sati nakon otmice.

Ovo ubistvo je, kako navode, povezano s još jednim ubistvom u Sjevernoj Makedoniji. Naime, pronađeno je i tijelo Panča Žeževskog (74) iz Velesa, čiji je nastanak prijavljen 24. novembra, nekoliko dana prije nestanka djevojčice, a tužilaštvo je utvrdilo da su oba ubistva počinile iste osobe i da im je motiv koristoljublje, prenosi Index.hr.

Priveden otac ubijene djevojčice

Kako javlja Mia, uhapšen je i otac otete pa ubijene djevojčice. On je sinoć priveden i saslušan te je odlučeno da ostane u policiji dok se ne raščisti njegova uloga.

Veza između 74-godišnjaka i djevojčice nije jasna. Kako je kazala kćerka ubijenog Panča Žeževskog, inače frizera, njih dvoje nisu se poznavali niti su se ikada sreli.

U razgovoru za portal Fokus ona tvrdi da ni ona ni niko iz njene porodice nije poznavao Vanju niti bilo koga iz njene porodice.

"Ni moj otac ni niko od nas nije lično poznavao djevojku. U policiji sam, ne znam još ništa, osim da su mi oca našli mrtvog, zakopanog. Prvi put od vas, od novinara, čujem da je motiv ubistva bio koristoljublje. Nisam čitala saopštenje iz MUP-a, ali mogu reći da moj otac nikada nije bio bogat čovjek, pa ne znam što znači pojam koristoljublje. U stanici sam, ne mogu ništa više reći, jer ni ja nemam detalje", rekla je kćerka.

Dok je djevojčica nestala u ponedjeljak, Žeževskom se trag izgubio nekoliko dana prije - u srijedu 22. novembra. Policiji je nestanak prijavljen u petak 24. Novembra. Njegov automobil pronađen je potpuno spaljen prije nekoliko dana u Skoplju.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, u Vanjinom slučaju riječ je o pokušaju otimanja novca od njenih roditelja, a u slučaju Žeževskog novac je dolazio od osoba s kojima je u rodbinskoj vezi.

(Agencije) Foto:Facebook

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

+

04.12.2023 07:57

Užas. Nepotrebna tragedija.

ODGOVORITE
Name

Nevena

04.12.2023 08:39

Kakve veze ima otac sa ubistvo svog djeteta?Jedino ako je precizno ucjene,prijetnje

ODGOVORITE
Name

Sale

04.12.2023 09:51

Pokoj ti duši, dijete drago. Izvršiocu max kaznu po mogućnosti smrtnu.

ODGOVORITE
Name

Za Sale

04.12.2023 12:24

Slažem se sa vama.Šta je dijete krivo, prokletnici?

Name

Koroslav

04.12.2023 13:56

Što misliš što bi ja tim i takvim radijo 🤔🇷🇺😁.

Name

Kriminalce treba iskorijeniti

04.12.2023 11:32

Prokleti kriminalci, prokleti novac, prokleto koristoljublje, prokleti ljudi koji razum gube zbog novca i rade ovakve stvari. Ubiti nevino dijete, ili bilo koga da bi se doslo do novca,to je strasno. Neka je zrtvama laka zemlja, a kriminalce ubice zauvijek drzati u zatvorskim samicama, sjeme im se zatrlo.

ODGOVORITE