Блокирали прелазе због мјера против афричке куге

Пољопривредници три жупаније Осијечко-барањске, Вуковарско-сремске и Бродско-посавске до поднева су блокирали три гранична прелаза из протеста због владиних мера против афричке куге свиња.

Регион 23.11.2023 | 13:08
Блокирали прелазе због мјера против афричке куге

Затворени су гранични прелази према БиХ и Србији.

"Затворили смо и сад ћемо видети ако се неко јави за састанак, нећемо падати више на та њихова обећања јер то ничему не води, данас донесу једну одлуку, сутра другу. Они су дословно погубљени, не знају ко им главу носи. Од њих је све за очекивати, само оно најгоре, ништа добро", поручио је Томислав Покровац, из Штаба за обрану хрватског села.

Додао је да су захтеви пољопривредника за владу решиви за пет минута, те да је то од хрватског националног интереса.

"Ово је нешто најгоре што нам се могло догодити. Замислите, убијати здраве свиње, осиромашивати сељака, изазивати вештачку глад, правити терор по двориштима с инспекцијом и полицијом. Мислим да то више нема смисла", рекао је Покровац, пренео је ХРТ.

Он каже да, ако Влади није циљ да пољопривредници паралишу целу државу, требало би да их позову на договор, јер у супротном, каже, неће моћи да саобраћају.

"Схватите да другог начина немамо. Кривите Министарство пољопривреде и Владу, а не нас - ми ионако већ тешко живимо, рекао је Покровац и поручио да ће од 1. децембра кренути са свињокољима.

"А они нека хапсе и раде што хоће, па ћемо видети кога ће ухапсити и колико ће казни успети да наплате", закључио је Покровац.

Један од учесника протеста је упитао зашто би одустали и коме још, како је казао, треба да се понизе.

"Чега се боје премијер Пленковић и његови сарадници? Кад је богат сељак, богата је и држава. Ове су му све реформе израз и одраз његове Владе и коалиционих партнера у Славонији и Барањи, седам жалосних година. Шта је он добро направио осим хвалоспева, од уништавања, исељавања комплетне младежи", рекао је неименовани учесник протеста.

(Тањуг) Фото: Давор Јаворовиц/ПИXСЕЛЛ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ух

23.11.2023 13:22

Банда као и код нас,све је то исто јадан народ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ћорак

23.11.2023 14:34

Афричка куга потиче из ВЛАДЕ .

Name

Душан

23.11.2023 15:38

Афричка куга напада само градове гдје влада опозиција. Као што је случај у Републици Српској. Владајући се спрдају како кажњавају Бијељину због пораза на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

23.11.2023 23:52

Управо тако! Сад на пику само мозес процитати како се свиње продаји и нуде само у Лактасима и Лијевце пољу...

Name

Робин Хоод

23.11.2023 18:50

Ко ми додје пред куцу само усран маљ и у цело.

ОДГОВОРИТЕ