Blokirali prelaze zbog mjera protiv afričke kuge

Poljoprivrednici tri županije Osiječko-baranjske, Vukovarsko-sremske i Brodsko-posavske do podneva su blokirali tri granična prelaza iz protesta zbog vladinih mera protiv afričke kuge svinja.

Region 23.11.2023 | 13:08
Blokirali prelaze zbog mjera protiv afričke kuge

Zatvoreni su granični prelazi prema BiH i Srbiji.

"Zatvorili smo i sad ćemo videti ako se neko javi za sastanak, nećemo padati više na ta njihova obećanja jer to ničemu ne vodi, danas donesu jednu odluku, sutra drugu. Oni su doslovno pogubljeni, ne znaju ko im glavu nosi. Od njih je sve za očekivati, samo ono najgore, ništa dobro", poručio je Tomislav Pokrovac, iz Štaba za obranu hrvatskog sela.

Dodao je da su zahtevi poljoprivrednika za vladu rešivi za pet minuta, te da je to od hrvatskog nacionalnog interesa.

"Ovo je nešto najgore što nam se moglo dogoditi. Zamislite, ubijati zdrave svinje, osiromašivati seljaka, izazivati veštačku glad, praviti teror po dvorištima s inspekcijom i policijom. Mislim da to više nema smisla", rekao je Pokrovac, preneo je HRT.

On kaže da, ako Vladi nije cilj da poljoprivrednici parališu celu državu, trebalo bi da ih pozovu na dogovor, jer u suprotnom, kaže, neće moći da saobraćaju.

"Shvatite da drugog načina nemamo. Krivite Ministarstvo poljoprivrede i Vladu, a ne nas - mi ionako već teško živimo, rekao je Pokrovac i poručio da će od 1. decembra krenuti sa svinjokoljima.

"A oni neka hapse i rade što hoće, pa ćemo videti koga će uhapsiti i koliko će kazni uspeti da naplate", zaključio je Pokrovac.

Jedan od učesnika protesta je upitao zašto bi odustali i kome još, kako je kazao, treba da se ponize.

"Čega se boje premijer Plenković i njegovi saradnici? Kad je bogat seljak, bogata je i država. Ove su mu sve reforme izraz i odraz njegove Vlade i koalicionih partnera u Slavoniji i Baranji, sedam žalosnih godina. Šta je on dobro napravio osim hvalospeva, od uništavanja, iseljavanja kompletne mladeži", rekao je neimenovani učesnik protesta.

(Tanjug) Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Uh

23.11.2023 13:22

Banda kao i kod nas,sve je to isto jadan narod....

ODGOVORITE
Name

ćorak

23.11.2023 14:34

Afrička kuga potiče iz VLADE .

Name

Dušan

23.11.2023 15:38

Afrička kuga napada samo gradove gdje vlada opozicija. Kao što je slučaj u Republici Srpskoj. Vladajući se sprdaju kako kažnjavaju Bijeljinu zbog poraza na izborima.

ODGOVORITE
Name

Idealno

23.11.2023 23:52

Upravo tako! Sad na piku samo mozes procitati kako se svinje prodaji i nude samo u Laktasima i Lijevce polju...

Name

Robin Hood

23.11.2023 18:50

Ko mi dodje pred kucu samo usran malj i u celo.

ODGOVORITE