Савјет министара о буџетској резерви и другим питањима

Савјет министара заказао је за данас наставак сједнице започете 9. новембра, а по њеном завршетку требало би да одржи нову на чијем је дневном реду Приједлог одлуке о одобравању средстава текуће буџетске резерве буџета институција и међународних обавеза БиХ за ову годину.

Босна и Херцеговина 20.11.2023 | 08:46
Савјет министара о буџетској резерви и другим питањима


Министри би требало да размотре и Приједлог одлуке о прихватању седмог повећања капитала БиХ у Развојној банци Савјета Европе /ЦЕБ/, те Приједлог одлуке о распореду средстава из грантова непрофитним организацијама, што се односи на суфинансирање противминских акција у БиХ за 2023. годину.

Пред министрима би требало да се нађу приједлози одлука о оснивању радних група за израду закона о граничној контроли, за израду стратегије за борбу против корупције за период 2024-2028. и акционог плана за провођење Стратегије за борбу против корупције за период 2024–2028. године.

Савјет министара требао би да размотри и приједлог средњорочног програма свог рада за период 2024-2026. година.

Међу тачкама дневног реда су и извјештаји о издатим и реализованим исправама и одбијеним захтјевима за издавање исправа за спољнотрговински промет оружја, војне опреме и роба посебне намјене за 2020. годину, те о досадашњим активностима у вези са разграничењем између БиХ и Хрватске.

За крај сједнице предвиђено је разматрање извјештаја Министарства одбране у Савјету министара о учешћу припадника Оружаних снага БиХ и полицијских службеника у операцијама подршке миру у првих шест мјесеци ове године, који носи ознаку повјерљиво.

Наставак раније започете сједнице Савјета министара заказан је за 13.30 часова, најављено је из ове институције. 

(Срна) Фото: БН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рр

20.11.2023 21:00

Сад се сјетили посто је све опустосено😠

ОДГОВОРИТЕ