Savjet ministara o budžetskoj rezervi i drugim pitanjima

Savjet ministara zakazao je za danas nastavak sjednice započete 9. novembra, a po njenom završetku trebalo bi da održi novu na čijem je dnevnom redu Prijedlog odluke o odobravanju sredstava tekuće budžetske rezerve budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu.

Bosna i Hercegovina 20.11.2023 | 08:46
Savjet ministara o budžetskoj rezervi i drugim pitanjima


Ministri bi trebalo da razmotre i Prijedlog odluke o prihvatanju sedmog povećanja kapitala BiH u Razvojnoj banci Savjeta Evrope /CEB/, te Prijedlog odluke o rasporedu sredstava iz grantova neprofitnim organizacijama, što se odnosi na sufinansiranje protivminskih akcija u BiH za 2023. godinu.

Pred ministrima bi trebalo da se nađu prijedlozi odluka o osnivanju radnih grupa za izradu zakona o graničnoj kontroli, za izradu strategije za borbu protiv korupcije za period 2024-2028. i akcionog plana za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije za period 2024–2028. godine.

Savjet ministara trebao bi da razmotri i prijedlog srednjoročnog programa svog rada za period 2024-2026. godina.

Među tačkama dnevnog reda su i izvještaji o izdatim i realizovanim ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za spoljnotrgovinski promet oružja, vojne opreme i roba posebne namjene za 2020. godinu, te o dosadašnjim aktivnostima u vezi sa razgraničenjem između BiH i Hrvatske.

Za kraj sjednice predviđeno je razmatranje izvještaja Ministarstva odbrane u Savjetu ministara o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH i policijskih službenika u operacijama podrške miru u prvih šest mjeseci ove godine, koji nosi oznaku povjerljivo.

Nastavak ranije započete sjednice Savjeta ministara zakazan je za 13.30 časova, najavljeno je iz ove institucije. 

(Srna) Foto: BN

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rr

20.11.2023 21:00

Sad se sjetili posto je sve opustoseno😠

ODGOVORITE