Оптужени тројац у предмету "Стаза" признао кривицу

Оптужени тројац у предмету кодног назива “Стаза” Тужилаштва БиХ признао је кривицу за кривична дјела повезана са организованим криминалом и неовлаштеним прометом дрога.

Република Српска 15.11.2023 | 15:49
Оптужени тројац у предмету "Стаза" признао кривицу

Тужилаштво БиХ саопштило је да су за оптужене предложене казне.

Са оптуженим Миланом Рашевићем Мићом (27) из Фоче договорена је казна од годину дана затвора и одузимање предмета кориштених за извршење кривичног дјела.

Оптужени Миљан Мијовић звани Глуви (38) из Требиња, требао би бити осуђен на 3 године затвора, а оптужени Мишо Миљанић Платина (37) из Требиња, на казну затвора од 1 године и 6 мјесеци, новчану казну од 10 000 КМ, као и одузимање предмета кориштених за извршење дјела.

– Сви оптужени, споразумним признањем, обавезали су се на давање исказа у предмету кодног назива “Стаза”, који се води против још 11 оптужених. Предложене казне у складу су са улогом и одговорношћу оптужених у извршењу кривичног дјела- саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Они се терете да су као дио организоване крминалне групе, судјеловали у кријумчарењу већих количина наркотика, на подручју Требиња, Фоче и других градова.

Споразумним признањем оптужени се одричу права на суђење, те права на жабу на пресуду коју им на темељу споразума изрекне Суд БиХ.

Споразумна признања прослијеђена су Суду Босне и Херцеговине који је прихватио споразуме.

Ово је друго споразумно признање кривње у предметима са доказима из СКY и Аном апликација. У ова два предмета, кривицу су до сада признала укупно четворица оптужених.

(Аваз)  Фото:Тужилаштво БиХ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зоран

15.11.2023 16:01

Поред овог коруптног правосудја ме не би цудило да их на крају пусте на слободу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

15.11.2023 18:35

Бас сте их наградили, ово је порума да се исплати красти. Јад и цемер

ОДГОВОРИТЕ