Optuženi trojac u predmetu "Staza" priznao krivicu

Optuženi trojac u predmetu kodnog naziva “Staza” Tužilaštva BiH priznao je krivicu za krivična djela povezana sa organizovanim kriminalom i neovlaštenim prometom droga.

Republika Srpska 15.11.2023 | 15:49
Optuženi trojac u predmetu "Staza" priznao krivicu

Tužilaštvo BiH saopštilo je da su za optužene predložene kazne.

Sa optuženim Milanom Raševićem Mićom (27) iz Foče dogovorena je kazna od godinu dana zatvora i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje krivičnog djela.

Optuženi Miljan Mijović zvani Gluvi (38) iz Trebinja, trebao bi biti osuđen na 3 godine zatvora, a optuženi Mišo Miljanić Platina (37) iz Trebinja, na kaznu zatvora od 1 godine i 6 mjeseci, novčanu kaznu od 10 000 KM, kao i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje djela.

– Svi optuženi, sporazumnim priznanjem, obavezali su se na davanje iskaza u predmetu kodnog naziva “Staza”, koji se vodi protiv još 11 optuženih. Predložene kazne u skladu su sa ulogom i odgovornošću optuženih u izvršenju krivičnog djela- saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Oni se terete da su kao dio organizovane krminalne grupe, sudjelovali u krijumčarenju većih količina narkotika, na području Trebinja, Foče i drugih gradova.

Sporazumnim priznanjem optuženi se odriču prava na suđenje, te prava na žabu na presudu koju im na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazumna priznanja proslijeđena su Sudu Bosne i Hercegovine koji je prihvatio sporazume.

Ovo je drugo sporazumno priznanje krivnje u predmetima sa dokazima iz SKY i Anom aplikacija. U ova dva predmeta, krivicu su do sada priznala ukupno četvorica optuženih.

(Avaz)  Foto:Tužilaštvo BiH

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zoran

15.11.2023 16:01

Pored ovog koruptnog pravosudja me ne bi cudilo da ih na kraju puste na slobodu

ODGOVORITE
Name

Pero

15.11.2023 18:35

Bas ste ih nagradili, ovo je poruma da se isplati krasti. Jad i cemer

ODGOVORITE