Угашен пожар на сарајевској пијаци, има повријеђених

Неколико лица је затражило медицинску помоћ након што је у послијеподневним сатима у сарајевском насељу Отока дошло до пожара који је захватио готово комплетну пијацу у улици Џемала Биједића.

Босна и Херцеговина 05.11.2023 | 15:32
Угашен пожар на сарајевској пијаци, има повријеђених

"Наше екипе су на терену. Позив смо добили око 13 сати. О броју повријеђених и степену повреде више информација ћемо моћи дати накнадно", рекли су из Завода хитне медицинске помоћи Кантона Сарајево.

Директор КЈКП Тржнице-пијаце Сарајево Јасмин Теровић рекао је за Клиx.ба да је пожар захватио читаву површину отворене пијаце "Квадрант" и да је након санирања пожара најбитније помоћи људима којима је продаја на овој пијаци била једини извор прихода.

На пијачном платоу је укупно 185 боксова.

"У овом тренутку је тешко процијенити колико је боксова захваћено пожаром, али је материјална штета огромна. Већином је ријеч о породичним малим бизнисима. Поједине породице воде и по неколико боксова", казао је један од запослених на одржавању пијачног простора.

(Независне новине/Клиx.ба) Фото: Клиx.ба

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Маркале

05.11.2023 16:08

Оде опет пијаца у пм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мо

05.11.2023 16:44

Да није неки старо/новопецени бих милионер бацио око на парцелу пијаце? Па би прица мозда била: реконструкција коста град превисе, пресељење на нову, мање атрактивну локацију, магицни уговори и преноси власниства и у догледно вријеме- зграда са луx апартманима и пословним просторима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мо

05.11.2023 18:12

99 % мислим, да си погодио дијагнозу. Њих на мање атрактивну локацију. Сиротиња. А богаташи да уложе на атрактивно мијесто. Никад бољи вијек, да се отме све сиротињи. И ујео вук магарца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ново

05.11.2023 19:57

Ето новог насеља са луксузним становима, усред Сарајева. м2 ће бити око 10.000КМ.

ОДГОВОРИТЕ