Ugašen požar na sarajevskoj pijaci, ima povrijeđenih

Nekoliko lica je zatražilo medicinsku pomoć nakon što je u poslijepodnevnim satima u sarajevskom naselju Otoka došlo do požara koji je zahvatio gotovo kompletnu pijacu u ulici Džemala Bijedića.

Bosna i Hercegovina 05.11.2023 | 15:32
Ugašen požar na sarajevskoj pijaci, ima povrijeđenih

"Naše ekipe su na terenu. Poziv smo dobili oko 13 sati. O broju povrijeđenih i stepenu povrede više informacija ćemo moći dati naknadno", rekli su iz Zavoda hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo.

Direktor KJKP Tržnice-pijace Sarajevo Jasmin Terović rekao je za Klix.ba da je požar zahvatio čitavu površinu otvorene pijace "Kvadrant" i da je nakon saniranja požara najbitnije pomoći ljudima kojima je prodaja na ovoj pijaci bila jedini izvor prihoda.

Na pijačnom platou je ukupno 185 boksova.

"U ovom trenutku je teško procijeniti koliko je boksova zahvaćeno požarom, ali je materijalna šteta ogromna. Većinom je riječ o porodičnim malim biznisima. Pojedine porodice vode i po nekoliko boksova", kazao je jedan od zaposlenih na održavanju pijačnog prostora.

(Nezavisne novine/Klix.ba) Foto: Klix.ba

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Markale

05.11.2023 16:08

Ode opet pijaca u pm.

ODGOVORITE
Name

Mo

05.11.2023 16:44

Da nije neki staro/novopeceni bih milioner bacio oko na parcelu pijace? Pa bi prica mozda bila: rekonstrukcija kosta grad previse, preseljenje na novu, manje atraktivnu lokaciju, magicni ugovori i prenosi vlasnistva i u dogledno vrijeme- zgrada sa lux apartmanima i poslovnim prostorima...

ODGOVORITE
Name

Re Mo

05.11.2023 18:12

99 % mislim, da si pogodio dijagnozu. Njih na manje atraktivnu lokaciju. Sirotinja. A bogataši da ulože na atraktivno mijesto. Nikad bolji vijek, da se otme sve sirotinji. I ujeo vuk magarca.

ODGOVORITE
Name

Novo

05.11.2023 19:57

Eto novog naselja sa luksuznim stanovima, usred Sarajeva. m2 će biti oko 10.000KM.

ODGOVORITE