Притвор: Аутом усмртио човјека па побјегао

Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложило је притвор за Бањалучанина Воју Чивчића (27) који је као возач аутомобила учествовао у саобраћајној несрећи у којој је погинуо радник Градске чистоће, а потом се удаљио с лица мјеста.

Вијести 05.11.2023 | 13:03
Притвор: Аутом усмртио човјека па побјегао

Поступајући тужилац је након испитивања Чивчића предложио одређивање притвора због сумње да је починио кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повријеђеном у саобраћајној незгоди, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Осумњичени је 4. новембра, 54 минута послије поноћи, у Улици краља Петра Првог Карађорђевића у Бањалуци возећи аутомобил опел корса починио кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја када је је смртно страдао радник Градске чистоће Р.М. (58) из Бањалуке.

Чивчићу се на терет ставља да се послије тога удаљио с лица мјеста али је недуго затим пронађен и ухапшен.

Тужилац је предложио притвор због постојања опасноси од бјекста, нарочитих околности да ће ометати кривични поступак утицајем на свејдоке, као и да ће поновити кривично дјело.

Из разлога ванредних околности притвор је предложен јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа казна и што би пуштање на слободу узнемирило јавност.

О приједлогу ће одлучити судија за претходни постпука Окружног суда у Бањалуци.

(Срна) Фото: Инфобијељина

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Истина

05.11.2023 13:45

Треба нај мање од10 до 15 година да добије ако је намјерно направијо И побјего а требају промјенит закон ако није крив да се ослободи сваком се мозе десит да настрада то је се мени десило то је обицни судар али ја зивим у правној дрзави и нејма проблема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

05.11.2023 13:47

Као прво сав концепт ауто сколе измијенити.Увести СКОЛСКО ОБРАЗОВАЊЕ У САОБРАЦАЈУ.НАЈМАЊЕ 6 МЈЕСЕЦИ ДА БУДЕ ПОЛАГАЊЕ ВОЗАЦКОГ ИСПИТА И ТО 3 МЈ.ПРВО ТЕОРЕТСКЕ НАСТАВЕ,ПА ОНДА ЈОС 3 МЈ.ПРАКТИЦНЕ УЗ ТЕОРЕТСКУ.У ОКВИРУ ТЕ НАСТАВЕ УВЕСТИ ОБАВЕЗАН ПРЕДМЕТ "МОТОРИСТИКА","САОБРАЦАЈНА КУЛТУРА"И ПОСТРОЗИТИ ПРЕДМЕТ 'ПРВА ПОМОЦ".СВЕ ИНСТРУКТОРЕ РЕВИДИРАТИ И ПОЗВАТИ НА СТРУЦНА УСАВРСАВАЊА СВАКЕ ТРЕЦЕ ГОДИНЕ.Е ОНДА КАД СЕ ДЕСИ БЈЕЗАЊЕ СА ЛИЦА МЈЕСТА,ОДМАХ СУДЈЕЊЕ И 5 ГОДИНА ЗБОГ БЈЕЗАЊА'КАЗНА(БЕЗ УБЛАЗАВАЊА),ПЛУС КРИВИЦНА ОДГОВОРНОСТ ЗА ДЈЕЛО. ТАКО СЕ ТО РАДИ,А НЕ ОВО САД,СВАКИ КЛЕПАН'ИНСТРУКТОР,ВОЗАЦИ'НЕЗНАЈУ У РИКВЕРЦ ВОЗИТИ,СПИГЛА ИМ НЕТРЕБАЈУ'А МИСЛЕ ДА ЈЕ ДРЗАТИ ВОЛАН НАУКА ДОВОЉНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево

05.11.2023 14:50

сад ће они тебе послушати и измијенити закон паметњаковићу! 🤣🤣🤣

Name

Дрекавац

05.11.2023 14:06

Колико је промила надувао? Алкохолизам се систематски заташкава, а нема већег зла од алкохоличара. На сваком кораку рекламе за алкохол, скоро да нема пјесме у којој се не помиње алкохолизам и кафане, филмови, серије, препуно испијања алкохола. Е, али је кампања против дувана достигла ниво прохибиције, без обзира што након запаљене цигаре нисам дрогирана будала за воланом. Тако одредио неки Брисел и ко зна којекакви геј центри, па се мора поштовати. Пљууу! Једино што преостаје је упутити породици страдалог човјека најискреније саучешће, а о идиоту за воланом не трошити ни једне ријечи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каменица Ваљево

05.11.2023 14:46

...кажете притвор због бекства, због нарочитих околности...и да не понови исто.. А ЗБОГ УБИСТВА!!???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Награда

05.11.2023 18:39

За убиство тако се то Ради у Банана Држави, УСПУТ Пишем,да,да,награда,,од Осигурања, Судије,Тужиоце, и цијели Низ,Овдје само Револуцијом се може до иоле Мало Правде, или ????????????????Друга не постоји,Сваки упитник садржи 5 пуних страница онога што сам хтио написат,о Правосудном систему, у Банана Држави,