Pritvor: Autom usmrtio čovjeka pa pobjegao

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je pritvor za Banjalučanina Voju Čivčića (27) koji je kao vozač automobila učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo radnik Gradske čistoće, a potom se udaljio s lica mjesta.

Vijesti 05.11.2023 | 13:03
Pritvor: Autom usmrtio čovjeka pa pobjegao

Postupajući tužilac je nakon ispitivanja Čivčića predložio određivanje pritvora zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Osumnjičeni je 4. novembra, 54 minuta poslije ponoći, u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića u Banjaluci vozeći automobil opel korsa počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja kada je je smrtno stradao radnik Gradske čistoće R.M. (58) iz Banjaluke.

Čivčiću se na teret stavlja da se poslije toga udaljio s lica mjesta ali je nedugo zatim pronađen i uhapšen.

Tužilac je predložio pritvor zbog postojanja opasnosi od bjeksta, naročitih okolnosti da će ometati krivični postupak uticajem na svejdoke, kao i da će ponoviti krivično djelo.

Iz razloga vanrednih okolnosti pritvor je predložen jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna i što bi puštanje na slobodu uznemirilo javnost.

O prijedlogu će odlučiti sudija za prethodni postpuka Okružnog suda u Banjaluci.

(Srna) Foto: Infobijeljina

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Istina

05.11.2023 13:45

Treba naj manje od10 do 15 godina da dobije ako je namjerno napravijo I pobjego a trebaju promjenit zakon ako nije kriv da se oslobodi svakom se moze desit da nastrada to je se meni desilo to je obicni sudar ali ja zivim u pravnoj drzavi i nejma problema

ODGOVORITE
Name

Dragan

05.11.2023 13:47

Kao prvo sav koncept auto skole izmijeniti.Uvesti SKOLSKO OBRAZOVANJE U SAOBRACAJU.NAJMANJE 6 MJESECI DA BUDE POLAGANJE VOZACKOG ISPITA I TO 3 MJ.PRVO TEORETSKE NASTAVE,PA ONDA JOS 3 MJ.PRAKTICNE UZ TEORETSKU.U OKVIRU TE NASTAVE UVESTI OBAVEZAN PREDMET "MOTORISTIKA","SAOBRACAJNA KULTURA"I POSTROZITI PREDMET 'PRVA POMOC".SVE INSTRUKTORE REVIDIRATI I POZVATI NA STRUCNA USAVRSAVANJA SVAKE TRECE GODINE.E ONDA KAD SE DESI BJEZANJE SA LICA MJESTA,ODMAH SUDJENJE I 5 GODINA ZBOG BJEZANJA'KAZNA(BEZ UBLAZAVANJA),PLUS KRIVICNA ODGOVORNOST ZA DJELO. TAKO SE TO RADI,A NE OVO SAD,SVAKI KLEPAN'INSTRUKTOR,VOZACI'NEZNAJU U RIKVERC VOZITI,SPIGLA IM NETREBAJU'A MISLE DA JE DRZATI VOLAN NAUKA DOVOLJNA.

ODGOVORITE
Name

Evo

05.11.2023 14:50

sad će oni tebe poslušati i izmijeniti zakon pametnjakoviću! 🤣🤣🤣

Name

Дрекавац

05.11.2023 14:06

Колико је промила надувао? Алкохолизам се систематски заташкава, а нема већег зла од алкохоличара. На сваком кораку рекламе за алкохол, скоро да нема пјесме у којој се не помиње алкохолизам и кафане, филмови, серије, препуно испијања алкохола. Е, али је кампања против дувана достигла ниво прохибиције, без обзира што након запаљене цигаре нисам дрогирана будала за воланом. Тако одредио неки Брисел и ко зна којекакви геј центри, па се мора поштовати. Пљууу! Једино што преостаје је упутити породици страдалог човјека најискреније саучешће, а о идиоту за воланом не трошити ни једне ријечи!

ODGOVORITE
Name

Каменица Ваљево

05.11.2023 14:46

...кажете притвор због бекства, због нарочитих околности...и да не понови исто.. А ЗБОГ УБИСТВА!!???

ODGOVORITE
Name

Nagrada

05.11.2023 18:39

Za ubistvo tako se to Radi u Banana Državi, USPUT Pišem,da,da,nagrada,,od Osiguranja, Sudije,Tužioce, i cijeli Niz,Ovdje samo Revolucijom se može do iole Malo Pravde, ili ????????????????Druga ne postoji,Svaki upitnik sadrži 5 punih stranica onoga što sam htio napisat,o Pravosudnom sistemu, u Banana Državi,