Ученик ОШ у БЛ пријетио списком за ливкидацију

-Ученик виших разреда Основне школе "Георги Стојков Раковски" у Бањалуци претио је ђацима ове школе да ће направити списак, по угледу на масакр који се десио у мају у Основој школи "Владислав Рибникар" у Београду, када је 14-годишњи ученик К. К. убио осморо ђака и радника обезбеђења.

Република Српска 02.11.2023 | 15:43
Ученик ОШ у БЛ пријетио списком за ливкидацију

Ивана Љубојевић, директорка ОШ "Георгиј Стојков Раковски", потврдила је за бањалучке "Независне новине" да су девојчице из разреда овог ђака пријавиле да је у разговорима са њима рекао да ће направити списак, те да је школа обавестила надлежне институције о овом немилом догађају.

"Све је под контролом, полиција је разговарала са родитељима детета, као и психолог школе. Срећом није написан списак, све је предузето на време", казала је Љубојевићева и додала да је о овом догађају информисан и Центар за социјални рад Бањалука.

Додаје да је јуче одржан Савет родитеља у овој школи где су родитељи упознати са овим дешавањима.

"Родитељи су забринути, али осећају се сигурније јер смо ми све предузели што је могуће да не дође до трагедија", казала је Љубојевићева.

Независне незванично сазнају да овај ђак потиче из проблематичне породице и да су и раније са родитељима обављани разговори о понашању овог ученика.

Како је рекла Љубојевићева, након трагедије која се десила у Београду, у њиховој школи је било претећих разговора међу децом типа "ја ћу то средити", те да су у мају имали случај да им је речено да један од ученика у торби имао оружје.

"Срећом полицијски службеник је био ту и проверио руксак детета, где није пронашао ништа", казала је Љубојевићева.

Додаје да је у последње време велики проблем у школама што деца злоупотребљавају све и скрећу пажњу на себе.

"Велики проблем је што деца знају да немају никакву одговорност до 14 година, већ родитељи", казала је Љубојевићева.

Из Центра за социјални рад  Бањалука кратко су одговорили да су данас о овом догађају службеним путем запримили пријаву од Полицијске станице Лазарево у Бањалуци.
Ми ћемо свакако предузети све мере које су у нашој надлежности", казали су из Центра за социјални рад Бањалука.

У цели су случај, сазнају Независне, укључена је и полиција, која није пронашла никакав списак са именима ђака.

(Тањуг) Фото: Илустрација/схуттерстоцк

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

БЛБ

02.11.2023 15:56

Из истих стопа то дијете смјестити на психијатрију, а са родитељима полиција обавити информативни разговор. Само недозволити ургенције ако ке од неког битног, сви смо исти на овом свијету по свему, бар би тако требало бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елдар мемиц

02.11.2023 18:13

Ученик је у полицији. Лажно је пријављен од стране дјевојчице из разреда која хоће да му се освети зато што ју је он "буллyо" лажна пријава знам дјете није ништа момак крив нормалан је из нормалне породице

Name

Слависа

02.11.2023 19:08

Ту не помаже психијатрија... Само затвор и батинање док не падне у несвјест и тако сваки дан.. Да је полиција реаговала са метком на вријеме у Београду поједине будалетина не бих ни помислила на ово. Они знају да кривично не одговарају и то раде.. Не знам ста центар за соц рад ума са тим кад знамо да је та институција заказала.. Дати полицији да ради на вријеме и то је то. Туњице и ријешено..

Name

Катастрофа

02.11.2023 15:56

Ништа чудно нити власт тз није боља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аналитичар

02.11.2023 15:58

Е то је тај проблем што те пубертетлије изводе све и свашта и што свако свакога пријављује често и без основа!!Кад уведете да се казне и она дјеца која лажно пријављују е тад ће и престати овакве глупости!!Шта ћемо са тим кад се не пронађе ништа,а пријави се дијете да је рекло ово или оно или можда није????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

02.11.2023 16:02

Милорад Додик је јавно рекао борцима ,да неће добити ништа ако изађу на протесте па нико са њим није обавио разговор, па сваки дан у школама има таквих разговора и ко фол претњи, питајте своју дјецу, дјеца хоће да испадну важна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

02.11.2023 16:11

Ова Љубојевиц све дрзи под контролом мама и бака скупљају гласове а он је фол дир секта је цудо

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

02.11.2023 16:13

То мало говно треба добро истући па му неће такве глупости падати на памет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

02.11.2023 17:30

Само батине то родитељи раде од деце..иде у основну сколу .излазе дол куци када хоце..само род кривим

Name

Оли

02.11.2023 16:15

Ко се хвати пуске и убије судити му ко Америци као одраслој особи.Ја сам се играла ластиса са 13 година нисам ни знала ста је орузје🤮

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђиђи миђи

02.11.2023 16:19

Треба му је**ти све по списку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јања

02.11.2023 16:39

Зар је заиста битно да ли је написао и да ли су пронасли списак? Не мозе без списка у дзепу или јос најбоље на некој јавној објави направити проблем? О цему прицате?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

02.11.2023 17:54

То што је урађено у Србији то је злочин тај мали што је то урадио то је за сваку осуду.Сад овај овдје што пише такве глупости то је незрела особа која није свјесна ни шта је написао ни коме је пријетио треба предузети санкције према њема да други виде шта их чека за сличне глупости.Немора одмах за све осуђивати родитеље људи раде пуно боре се за живот ни један нормалан човјек неби пожелио да му дјете тако нешто изјављује ,доста су ту допринијеле друштвене мреже,интернет,фејзбук,Инстаграм и друге наметнуте нам лудорије и посљедњих 20 година.

Name

Маја

02.11.2023 17:23

Моје дјете иде у ту сколу .о томе читам у новинама .Управа школе да се одмах смјени .Касно је кад се нешто деси .све се ставља под тепих .срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бибац прве класе

02.11.2023 17:59

Е, бибци само се ложите, коментаришите...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нина

02.11.2023 19:12

И родитеље санкционисати јер су и они такви и направили то од њега.. Нико нема ауторитет. Гледам зену оба сина у приватну сколу два дебила и то средњу. Знаци да нису способни ни паметни да заврше државну..ето ста раде од дјеце... Да се казе да плаца школовање 3000 КМ и има дебила у правом смислу ријечи.. Њима, треба школа ко некад сто су биле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нова варош

02.11.2023 20:43

Дијеца су златна какви су им родитељи! Ове мудровске маме што само држе телефоне у рукама и продају муда под бубреге по којекаквим групама, а незнају се позабавити са својом дијецом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бране Нусиц

02.11.2023 21:53

А ста цемо с оцевима или се они не рацунају у родитеље? Муска дјеца добијају љубав и бригу од мајке а васпитање и карактерни модел од оца? Не продају само мајке муда под бубреге, оцеви то раде пуно висе и зесце. Када син види оца који пије, простаци, вуцара се по кафанама и понаса као клосар, логицно је да це и он имитирати такво понасање.

Name

@Нова Варос

02.11.2023 23:12

Ти си типицан доказ да су дјеца заиста златна, какви су им родитељи. У друству у коме половина популације (она муског пола) сматра да њихова дузност око дјеце поциње и заврсава се са биолоском оплодњом, дјеца ни не могу бити боља. Напротив, какви су мускарци код нас (цаст изузецима), цини ми се да би свима било боље само са мајкама. Бар дјеца не би морала да посматрају оцеве који сматрају да дјеца нису њихов посао, и који су родитељи само формално и на папиру. О навикама као сто су алкохолисање, коцкање, простаклук и слицно не морамо ни прицати. И кад су "фини", "оцеви" код нас углавном слузе за пласење дјеце, и евентуално да кад настану проблеми критикују зену како је лосе васпитала дијете.