Učenik OŠ u BL prijetio spiskom za livkidaciju

-Učenik viših razreda Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski" u Banjaluci pretio je đacima ove škole da će napraviti spisak, po ugledu na masakr koji se desio u maju u Osnovoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, kada je 14-godišnji učenik K. K. ubio osmoro đaka i radnika obezbeđenja.

Republika Srpska 02.11.2023 | 15:43
Učenik OŠ u BL prijetio spiskom za livkidaciju

Ivana Ljubojević, direktorka OŠ "Georgij Stojkov Rakovski", potvrdila je za banjalučke "Nezavisne novine" da su devojčice iz razreda ovog đaka prijavile da je u razgovorima sa njima rekao da će napraviti spisak, te da je škola obavestila nadležne institucije o ovom nemilom događaju.

"Sve je pod kontrolom, policija je razgovarala sa roditeljima deteta, kao i psiholog škole. Srećom nije napisan spisak, sve je preduzeto na vreme", kazala je Ljubojevićeva i dodala da je o ovom događaju informisan i Centar za socijalni rad Banjaluka.

Dodaje da je juče održan Savet roditelja u ovoj školi gde su roditelji upoznati sa ovim dešavanjima.

"Roditelji su zabrinuti, ali osećaju se sigurnije jer smo mi sve preduzeli što je moguće da ne dođe do tragedija", kazala je Ljubojevićeva.

Nezavisne nezvanično saznaju da ovaj đak potiče iz problematične porodice i da su i ranije sa roditeljima obavljani razgovori o ponašanju ovog učenika.

Kako je rekla Ljubojevićeva, nakon tragedije koja se desila u Beogradu, u njihovoj školi je bilo pretećih razgovora među decom tipa "ja ću to srediti", te da su u maju imali slučaj da im je rečeno da jedan od učenika u torbi imao oružje.

"Srećom policijski službenik je bio tu i proverio ruksak deteta, gde nije pronašao ništa", kazala je Ljubojevićeva.

Dodaje da je u poslednje vreme veliki problem u školama što deca zloupotrebljavaju sve i skreću pažnju na sebe.

"Veliki problem je što deca znaju da nemaju nikakvu odgovornost do 14 godina, već roditelji", kazala je Ljubojevićeva.

Iz Centra za socijalni rad  Banjaluka kratko su odgovorili da su danas o ovom događaju službenim putem zaprimili prijavu od Policijske stanice Lazarevo u Banjaluci.
Mi ćemo svakako preduzeti sve mere koje su u našoj nadležnosti", kazali su iz Centra za socijalni rad Banjaluka.

U celi su slučaj, saznaju Nezavisne, uključena je i policija, koja nije pronašla nikakav spisak sa imenima đaka.

(Tanjug) Foto: Ilustracija/shutterstock

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

BLB

02.11.2023 15:56

Iz istih stopa to dijete smjestiti na psihijatriju, a sa roditeljima policija obaviti informativni razgovor. Samo nedozvoliti urgencije ako ke od nekog bitnog, svi smo isti na ovom svijetu po svemu, bar bi tako trebalo biti.

ODGOVORITE
Name

Eldar memic

02.11.2023 18:13

Učenik je u policiji. Lažno je prijavljen od strane djevojčice iz razreda koja hoće da mu se osveti zato što ju je on "bullyo" lažna prijava znam djete nije ništa momak kriv normalan je iz normalne porodice

Name

Slavisa

02.11.2023 19:08

Tu ne pomaže psihijatrija... Samo zatvor i batinanje dok ne padne u nesvjest i tako svaki dan.. Da je policija reagovala sa metkom na vrijeme u Beogradu pojedine budaletina ne bih ni pomislila na ovo. Oni znaju da krivično ne odgovaraju i to rade.. Ne znam sta centar za soc rad uma sa tim kad znamo da je ta institucija zakazala.. Dati policiji da radi na vrijeme i to je to. Tunjice i riješeno..

Name

Katastrofa

02.11.2023 15:56

Ništa čudno niti vlast tz nije bolja

ODGOVORITE
Name

Analitičar

02.11.2023 15:58

E to je taj problem što te pubertetlije izvode sve i svašta i što svako svakoga prijavljuje često i bez osnova!!Kad uvedete da se kazne i ona djeca koja lažno prijavljuju e tad će i prestati ovakve gluposti!!Šta ćemo sa tim kad se ne pronađe ništa,a prijavi se dijete da je reklo ovo ili ono ili možda nije????

ODGOVORITE
Name

Србо

02.11.2023 16:02

Милорад Додик је јавно рекао борцима ,да неће добити ништа ако изађу на протесте па нико са њим није обавио разговор, па сваки дан у школама има таквих разговора и ко фол претњи, питајте своју дјецу, дјеца хоће да испадну важна.

ODGOVORITE
Name

Bl

02.11.2023 16:11

Ova Ljubojevic sve drzi pod kontrolom mama i baka skupljaju glasove a on je fol dir sekta je cudo

ODGOVORITE
Name

dott

02.11.2023 16:13

To malo govno treba dobro istući pa mu neće takve gluposti padati na pamet.

ODGOVORITE
Name

Maja

02.11.2023 17:30

Samo batine to roditelji rade od dece..ide u osnovnu skolu .izlaze dol kuci kada hoce..samo rod krivim

Name

Oli

02.11.2023 16:15

Ko se hvati puske i ubije suditi mu ko Americi kao odrasloj osobi.Ja sam se igrala lastisa sa 13 godina nisam ni znala sta je oruzje🤮

ODGOVORITE
Name

điđi miđi

02.11.2023 16:19

Treba mu je**ti sve po spisku.

ODGOVORITE
Name

Janja

02.11.2023 16:39

Zar je zaista bitno da li je napisao i da li su pronasli spisak? Ne moze bez spiska u dzepu ili jos najbolje na nekoj javnoj objavi napraviti problem? O cemu pricate?

ODGOVORITE
Name

Mišo

02.11.2023 17:54

To što je urađeno u Srbiji to je zločin taj mali što je to uradio to je za svaku osudu.Sad ovaj ovdje što piše takve gluposti to je nezrela osoba koja nije svjesna ni šta je napisao ni kome je prijetio treba preduzeti sankcije prema njema da drugi vide šta ih čeka za slične gluposti.Nemora odmah za sve osuđivati roditelje ljudi rade puno bore se za život ni jedan normalan čovjek nebi poželio da mu djete tako nešto izjavljuje ,dosta su tu doprinijele društvene mreže,internet,fejzbuk,Instagram i druge nametnute nam ludorije i posljednjih 20 godina.

Name

Maja

02.11.2023 17:23

Moje djete ide u tu skolu .o tome čitam u novinama .Uprava škole da se odmah smjeni .Kasno je kad se nešto desi .sve se stavlja pod tepih .sramota

ODGOVORITE
Name

Bibac prve klase

02.11.2023 17:59

E, bibci samo se ložite, komentarišite...

ODGOVORITE
Name

Nina

02.11.2023 19:12

I roditelje sankcionisati jer su i oni takvi i napravili to od njega.. Niko nema autoritet. Gledam zenu oba sina u privatnu skolu dva debila i to srednju. Znaci da nisu sposobni ni pametni da završe državnu..eto sta rade od djece... Da se kaze da placa školovanje 3000 KM i ima debila u pravom smislu riječi.. Njima, treba škola ko nekad sto su bile

ODGOVORITE
Name

Nova varoš

02.11.2023 20:43

Dijeca su zlatna kakvi su im roditelji! Ove mudrovske mame što samo drže telefone u rukama i prodaju muda pod bubrege po kojekakvim grupama, a neznaju se pozabaviti sa svojom dijecom!

ODGOVORITE
Name

Brane Nusic

02.11.2023 21:53

A sta cemo s ocevima ili se oni ne racunaju u roditelje? Muska djeca dobijaju ljubav i brigu od majke a vaspitanje i karakterni model od oca? Ne prodaju samo majke muda pod bubrege, ocevi to rade puno vise i zesce. Kada sin vidi oca koji pije, prostaci, vucara se po kafanama i ponasa kao klosar, logicno je da ce i on imitirati takvo ponasanje.

Name

@Nova Varos

02.11.2023 23:12

Ti si tipican dokaz da su djeca zaista zlatna, kakvi su im roditelji. U drustvu u kome polovina populacije (ona muskog pola) smatra da njihova duznost oko djece pocinje i zavrsava se sa bioloskom oplodnjom, djeca ni ne mogu biti bolja. Naprotiv, kakvi su muskarci kod nas (cast izuzecima), cini mi se da bi svima bilo bolje samo sa majkama. Bar djeca ne bi morala da posmatraju oceve koji smatraju da djeca nisu njihov posao, i koji su roditelji samo formalno i na papiru. O navikama kao sto su alkoholisanje, kockanje, prostakluk i slicno ne moramo ni pricati. I kad su "fini", "ocevi" kod nas uglavnom sluze za plasenje djece, i eventualno da kad nastanu problemi kritikuju zenu kako je lose vaspitala dijete.