Невријеме погодило Словенију, бројна мјеста одсјечена

Током протекле ноћи у Словенији је падала киша толико јака да је агенција за околину Арсо издала је црвено упозорење за петак.

Регион 27.10.2023 | 21:48
Невријеме погодило Словенију, бројна мјеста одсјечена

Због великих количина падавина које су до сада пале на сјеверозападу Словеније, затворено је неколико дионица путева због наноса земље и блата, а командант Општинског центра цивилне заштите Миха Венцељ упозорио је грађане да не крећу на пут, саопштили су из Општине Толмин, гдје су све расположиве службе на терену.

Локација на којима је потребна помоћ је много, а стално се отварају нова клизишта, па постоји опасност за цијело подручје, додају.

Иако се вода брзо повлачи у корита, још су активна нека клизишта у Подбрду. Командант Венцељ је рекао да је неколико објеката тешко оштећено, а Подбрдо је тренутно доступно само с горењске стране или жељезницом.

Сада је приоритет успоставити путне везе како би с опремом могли доћи до најугроженијих подручја, додао је, преноси Јутарњи лист.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ипе

27.10.2023 22:41

Морамо престати "јахати" проироду,ако се "ритне",ето нове приче о потопима и армагедонима,мали смо ми као људска раса,за живот планете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

28.10.2023 06:56

Словенија се највише обогатила у ЈУГОСЛАВИЈИ. А ПЕРВИ СУ ЗАПУЦАЛИ НА ВОЈНИКЕ ЈНА. ЗА НАС СРБЕ ЈНА И ЊЕНИ МЛАДИ ВОЈНИЦИ, СУ БИЛИ ОДМАХ ДО БОГА. МИ СМО ТО ПОШТИВАЛИ ВИШЕ НЕГИ БОГА. СВЕ КОМУНИСТИ И ЗА БРАТСТВО И ЈЕДИНСТВО ЖИВИЈЕЛИ. НАЈВИШЕ НАС ЈЕ ПОСТАЛО НАЦИЈА "ЈУГОСЛОВЕНИ". И ЕВО СВЕ СМО ИЗГУБИЛИ, ЗБОГ ТОГ БРАТСТВА И ЈЕДИНСТВА. ПОДВАЛА ТИТИНА СРБИМА. КАО САДА, ДЕМОКРАТСКИ СИСТЕМ ЈЕ ПОДВАЛА, ЗА УСПИЈЕШНУ, ЕКСПЛОАТАЦИЈУ И КРАЂУ НАРОДА,. Истина поплава је природна појава. Али зло, које ЉУДИ наносе, није за праштање. Србин. Сељак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозе дтаги

28.10.2023 11:11

Из Какве рупцаге се ти јавјлас.

Name

Василије 1

28.10.2023 14:45

У Словенији су биле велике поплаве у новембру 1990 године. Несебичну помоћ становништву је пружила ЈНА. Младићи ЈНА су данима и ноћима ризикујући своје животе спашавали становништво и имовину нарочито у долини ријеке Савиње која је била подивљала. Само 6 мјесеци касније тај исти народ (словеначка територијална одбрана) је почео(ла) масовно убијати те младе људе - своје спасиоце из ЈНА.

Name

За +

28.10.2023 17:22

Сваком лонцу поклопац.

Name

Ре Боже драги

28.10.2023 11:46

А на ком си ти "ПРИЈЕСТОЛУ". Када си без срца људског. Зло никада не застаријева.

ОДГОВОРИТЕ