Nevrijeme pogodilo Sloveniju, brojna mjesta odsječena

Tokom protekle noći u Sloveniji je padala kiša toliko jaka da je agencija za okolinu Arso izdala je crveno upozorenje za petak.

Region 27.10.2023 | 21:48
Nevrijeme pogodilo Sloveniju, brojna mjesta odsječena

Zbog velikih količina padavina koje su do sada pale na sjeverozapadu Slovenije, zatvoreno je nekoliko dionica puteva zbog nanosa zemlje i blata, a komandant Opštinskog centra civilne zaštite Miha Vencelj upozorio je građane da ne kreću na put, saopštili su iz Opštine Tolmin, gdje su sve raspoložive službe na terenu.

Lokacija na kojima je potrebna pomoć je mnogo, a stalno se otvaraju nova klizišta, pa postoji opasnost za cijelo područje, dodaju.

Iako se voda brzo povlači u korita, još su aktivna neka klizišta u Podbrdu. Komandant Vencelj je rekao da je nekoliko objekata teško oštećeno, a Podbrdo je trenutno dostupno samo s gorenjske strane ili željeznicom.

Sada je prioritet uspostaviti putne veze kako bi s opremom mogli doći do najugroženijih područja, dodao je, prenosi Jutarnji list.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ipe

27.10.2023 22:41

Moramo prestati "jahati" proirodu,ako se "ritne",eto nove priče o potopima i armagedonima,mali smo mi kao ljudska rasa,za život planete.

ODGOVORITE
Name

+

28.10.2023 06:56

Slovenija se najviše obogatila u JUGOSLAVIJI. A PERVI SU ZAPUCALI NA VOJNIKE JNA. ZA NAS SRBE JNA I NJENI MLADI VOJNICI, SU BILI ODMAH DO BOGA. MI SMO TO POŠTIVALI VIŠE NEGI BOGA. SVE KOMUNISTI I ZA BRATSTVO I JEDINSTVO ŽIVIJELI. NAJVIŠE NAS JE POSTALO NACIJA "JUGOSLOVENI". I EVO SVE SMO IZGUBILI, ZBOG TOG BRATSTVA I JEDINSTVA. PODVALA TITINA SRBIMA. KAO SADA, DEMOKRATSKI SISTEM JE PODVALA, ZA USPIJEŠNU, EKSPLOATACIJU I KRAĐU NARODA,. Istina poplava je prirodna pojava. Ali zlo, koje LJUDI nanose, nije za praštanje. Srbin. Seljak.

ODGOVORITE
Name

Boze dtagi

28.10.2023 11:11

Iz Kakve rupcage se ti javjlas.

Name

Василије 1

28.10.2023 14:45

У Словенији су биле велике поплаве у новембру 1990 године. Несебичну помоћ становништву је пружила ЈНА. Младићи ЈНА су данима и ноћима ризикујући своје животе спашавали становништво и имовину нарочито у долини ријеке Савиње која је била подивљала. Само 6 мјесеци касније тај исти народ (словеначка територијална одбрана) је почео(ла) масовно убијати те младе људе - своје спасиоце из ЈНА.

Name

Za +

28.10.2023 17:22

Svakom loncu poklopac.

Name

Re Bože dragi

28.10.2023 11:46

A na kom si ti "PRIJESTOLU". Kada si bez srca ljudskog. Zlo nikada ne zastarijeva.

ODGOVORITE