Буран живот Синана Сакића

Синан Сакић био је члан "Велике петорке" популарног састава "Јужни ветар", а његов живот био је изузетно буран.

Забава 23.10.2023 | 20:21
Буран живот Синана Сакића

Ова екипа је осамдесетих година прошлог века пунила дворане јер су људи хтели да чују те зачетнике новог музичког правца.

Синан је често говорио да пева само оне песме које емотивно осећа бар 90 посто, па је тако испричао како је плакао док је снимао песму "Оче мој". Увек је истицао да је за њега она много емотивна, тешка и болна, јер му је отац умро врло млад. Због тога ју је ретко изводио на концертима.

Када је доживео удес који је једва преживео, неко време није наступао, а по опоравку 2003. године вратио се на сцену са новим песама. 2005. године издао је албум "Емотивац" на ком су неке од његових највећих хитова као што су "Лепа до бола", "Умрећу с осмехом", "Мене кући нико не чека"... 2014. године објавио је последњи албум под називом "Једина".

Остао је упамћен и по чувеним концертима на Ташмајдану. Последњи је био у јуну 2017. године, а за њега су сви тражили карту више. Баш током њега један фан се попео на бину и почео да љуби Синанове ципеле што говори о томе колико га је публика волела.

Током богате и дуге каријере стекао је велике пријатеље, али с некима се посвађао и никада се није помирио, клео се да више никада не жели да их види. Са певачем Милетом Китићем, Синан је био као брат, наступали су заједно са Јужним ветром, а после су се посвађали. Седам година нису разговарали. Био увређен што са својом супругом Сабином није могао да уђе на један афтер који је Миле организовао. Китић је после појашњавао да је реч о великом неспоразуму, али се певачи нису помирили.

Sinan Sakić, Sabina SakićФОТО: ПРИНТСКРИН ФАЦЕБООК

Синан је са супругом Сабином био у браку од 1981, добили су четворо деце, три сина и ћерку, а певач је био један од првих који је променио веру у будистичку. Иако рођен као муслиман, он је пронашао свој духовни мир у будизму. У Индију је често одлазио са супругом Сабином, што због ћерке која је тамо студирала, што због жеље да уживају у њиховом начину живота. Синан и Сабина су у Индији упознали и духовног вођу Саи Бабу, те су боравили у његовом храму. Медитације су их каже опуштале и смиривале, преносили су домаћи медији.

Сакићи су први пут отишли у Индију 1996. године, када је њихов син Ален имао тешке опекотине. Тврдили су да им је управо индијски духовни вођа много помогао код овог проблема.

Није тајна да је Синан Сакић био склон разним пороцима. Јавно је признао више пута да је претерано конзумирао алкохол, најчешће виски, да му ни дрога није страна, али и да је знао за ноћ да прокоцка и по 50.000 евра, пише "Мондо".

Домаћи медији су писали да је полиција код Сакића пронашла кокаин и то у доњем вешу, на граничном прелазу Трбушница. Без обзира на све проблеме, публика га је и даље обожавала.

Južni VetarФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА

У октобру 2017. године због погоршаног здравственог стања смештен је на лечење у Клинички центар у Тузли на одељењу за интензивну негу, јер је боловао од јетрене енцефалопатије. У мају 2018. године требао је да обави трансплантацију јетре на клиници у Падови у Италији, међутим стање му се изненада погоршало и преминуо је 1. јуна 2018. године.

(Курир.рс/Стил курир)

Коментари / 0

Оставите коментар