Оне верују у црну магију, врачаре и гатаре!

Естрада не може да побегне од онога на шта се цела Србија "пали", а то су видовњаци, пророци, али и веровања у црну магију. Причало се тако да је једна певачица моћног и имућног изабраника свог срца привела пред матичара пошто му је, по савету врачаре, у кафу умутила мало чаробног праха из фараонских гробница.

Забава 23.10.2023 | 18:33
Оне верују у црну магију, врачаре и гатаре!

Наводно од тада и народ, али и наше естрадне звезде верују да постоји "нешто" па опседају видовњаке, беле и црне магове и разне исцелитеље. Што је криза жешћа, обрт на тржишту магле у Србији је све већи. Сујеверје не познаје границе, тако да су међу клијентима господара будућности и политичари, спортисти, певачи, новинари лекари, професори…

Естрада је ваљак који меље тело и душу: ако не желиш да полудиш, мораш да имаш свог психијатра, астролога или гатару, тврде певачице које нерадо причају о својим искуствима с паранормалним.

А ко се све на естради "бави" и овим стварима...

Јелена Гербец

Једном приликом признала је да је ишла на скидање враџбина јер су је били потерали малери, а врхунац је био када је са колегиницом Јеленом Костов била у друштву бизнисмена Радосава Саватијевића Кенета у тренутку када је ухапшен.

– Са колегиницом Сандром Африком посетила сам једну врачару у Смедереву. Рекла ми је да су ми бачене чини. Сада треба да прође неколико недеља како би се скинула та магија која ми је направљена. Можда то некоме делује смешно, али ја верујем у то и надам се да ће бити боље – рекла је том приликом Јелена.

Nada TopčagićФОТО: КУРИР ТВ

Нада Топчагић

Нада је увек отворено говорила да верује у врачаре јер је одрасла у Босни.

– Кад сам започињала каријеру, једна баба из Модриче ми је бацала пасуљ и прорекла велику популарност. Како да не верујем кад се све обистинило – каже Нада.

Лепа Брена

Лепа Брена почела је да верује у пророчанства кад јој је као 13-годишњој девојчици један старац предвидео да ће бити славна и популарна као Тито.

Астролог Миља Вујановић јој је још 1985. рекла да ће срести момка који путује по целом свету, носи белу униформу и да ће га брзо заволети и с њим стати на луди камен. Певачица се сетила њених речи тек када је Слободана – Бобу Живојиновића први пут видела на тениском терену.

Уочи спектакуларног концерта у Бугарској 1989, када се пред стотинама хиљада људи хеликоптером спустила на стадион, Брена је упознала чувену пророчицу Вангу.

Ванга јој је тада показала пасус из књиге коју је написала: “Појавиће се у Бугарској, с неба, девојка сребрноплаве косе која ће толико освојити Бугаре да ће је волети као своју националну хероину.”

Lepa BrenaФОТО: АТА ИМАГЕС

Буба Мирановић

Блиски пријатељи певачице Бубе Мирановић причају да је проклела газду ресторана који јој није исплатио хонорар и да се клетва обистинила. Газда јој је дуг донео на кућни праг.

– Не знам да ли сам у дослуху с вишим силама, али верујем да клетва може да убије јер се све враћа и плаћа – објашњавала је тада Буба.

Злата Петровић

Својевремено је на естради почео прави рат кад је Весна Вукелић Венди оптужила Злату Петровић да се бави црном магијом.

– Била сам присутна када је гатара рекла једном младићу да ће умрети за две године уколико не скине чини које му је бацила Злата Петровић. Није је послушао и то се догодило – испричала је Венди, а Злата узвратила:

– Венди прича глупости, али се много не потресам јер нисам прва коју је оклеветала. А као друго, шта ће она код гатаре?

Zlata PetrovićФОТО: ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ

Изворинка Милошевић

Изворинка Милошевић је српска уметница и чувар традиције, а за њу многи кажу да је некрунисана краљица влашке песме. Њена интерпретација влашких, али и српских народних песама, оставила је дубок траг у очувању традиције и културе, а у Живорној причи за Курир је открила колико ју је и пратила влашка магија.

- Људи мисле да је то неко чудо, пошто не знају о чему се ради и због тога се плаше. У стварности, моћ влашке магије не постоји. Постоји веровање, али то је нешто друго - то је обичајни живот Влаха. У дугим зимским ноћима, у неким селима у Хомољским планинама, на Ртњу, шта би друго баке радиле него кувале неке траве и правиле еликсире, па се то онда прочуло да има лековиту моћ и тако су се измишљале разне приче на ту тему. То је, дакле, веровање.

(Курир.рс/Еспресо)

Коментари / 0

Оставите коментар