"Идем у Брисел, да се боримо и изборићемо се!"

Каже и да грађани не треба да брину.

Србија 22.10.2023 | 11:40
"Идем у Брисел, да се боримо и изборићемо се!"

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је разговор са представницима "велике петорке" био тежак и да за нас ту није било лаких тема, али да не може да прича о детаљима, јер је, како каже, такав договор. 

"Али разумем се све око Косова и Метохије, за нас је изузетно тешко. И сада нешто што бих рекао грађанима, пошто људи мисле да је то само због Бањске. То је тактички било ужасно за нас, донело катастрофалне тренутне и вишенедељне или вишемесечне последице", рекао је Вучић.

Председник је подсетио да је, у стратешком смислу, њихов једини циљ да на крају Србија призна независно Косово. 

"Тако да, јел би био разлог Бањска или би био разлог неки други, може нешто у том тактичком смислу да промени, али суштински та политика односа према Србији која је присутна увек има предности, јер 22 од 27 земаља ЕУ, најмоћније земље, су признале независност Косова и Сједињене Америчке Државе поготово, онда вам је јасно како ствари стоје. Тако да, за нас ту нема лаких ствари, али се надам да ћемо успети да, и верујем ако то могу да кажем и да умирим људе, успети да пронађемо неки излаз и да Србија настави да гура, и не само добрим путем, већ чинећи велике успехе у својој економији и изградњи инфраструктуре, побољшању здравствених услуга за наше грађане", рекао је Вучић за Пинк.

Председник је најавио да ће у четвртак, петак, ићи у Брисел где ће тема бити Косово и Метохија и нагласио да верује да ће Београд успети да пронађе излаз да Србија настави да гура, да истовремено сачувамо срж наше националне политике и наших националних интереса.

Каже и да грађани не треба да брину.

"То је наш посао ми ћемо се изборити", рекао је Вучић и додао да може да се деси да ће и председица владе Ана Брнабић по повратку из Њујорка, у то време бити у Бриселу, али различитим поводом.

"Ја да награбусим око Косова, а она неким лепшим поводом", рекао је председник и додао да се разуме да је све око КиМ за нас тешко.

"Наше је да се боримо и изборићемо се, да ли је то пријатно, није", рекао је он.

Говорећи о санкцијама које су поједини представници опозиције тражили да се уведу председнику због догађаја у Бањској, он је рекао да је то јединствен случај у свету да неко из опозиције тражи да буду уведене санкције против њихове земље. 

"Јер када уводите санкције против председника једне земље, онда наравно правите лошу репутацију за земљу, да ће то да се одрази и на инвестиције и на све друге. Они се страшно секирају сад што санкција нема. Јер не зна шта ће са собом. Али то је толико неодговорно, толико неозбиљно. Толико, ако ми дозволите, антидржавни приступ и антинародни приступ", рекао је Вучић.

(Тањуг) Фото: Пинк/сцреенсхот

 

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

+

22.10.2023 12:22

Браво Вучићу. Много снаге и воље и здравља, желимо Вам. Могли смо имати своју Србију комотно од 1.918 године, а виде какав тежак пут нас задеси. За Опозицију, ако је тако. Немам ријечи. Сељак из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друзе Вуцицу

22.10.2023 12:41

Тиитоо вам није раван. Јурис без милости мрском непријатељу.... цекај они код нас отварају фирме и запосљавају људе... Еххх....Ста сад

Name

Ре

22.10.2023 13:50

Ниси ти сељак, ти си неписмен.

Name

МД

22.10.2023 13:52

Ти си наш Рамбо. Бићеш тамо изложен невиђеним нападима њих свију против тебе самог. Сигурни смо да ћеш их све побиједити. Неби им био у кожи.

Name

Ре МД

22.10.2023 14:17

Милорад Додик је још давно за овог рекао да је политички побачај. То је једна од ријетких ствари за које је био у праву.

Name

Рамбо

22.10.2023 15:17

Рамбо у акцији, узимамо кокице и гледамо борбу

Name

Истина

22.10.2023 14:21

Тешко нама са вама који се стално борите али ништа не изборити. Гдје је био Курти кад сте дошли на власт и шта је било Косово? Паметном је јасно како се борите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

22.10.2023 14:32

Десет година од споразума и формирања ЗСО,и ни макац од тада,од Куртија сте направили "супермена",па се пита м за ста се борис и за кога?Свака прица је сувисна,неспособност или несто друго...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми

22.10.2023 14:51

Сви они раде за амере, или нема фотеље, служба је служба

Name

Србин

22.10.2023 15:44

Ај признајте косово ,па ће и Срби бити задовољни

Name

Деx

22.10.2023 15:18

Какво шибицарење,прича о признању КИМ као крајњем циљу а овамо нуди народу изградњу путева на којима зарадјују они који граде и здравствено осигурање, страшно, да нас Бог сачува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клон

22.10.2023 16:53

Тако је предсједнице! Србија је на "европском путу".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

22.10.2023 19:09

Што си се борио боримо неможе се више народ и странци су те открили не само да Додик размишља да сакрије отето од народа ту си и ти полако че мо све објелоданити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна Бл

23.10.2023 05:55

Исту причу слушам ево 15 година. Ни помака нема, тако ће бити и сада. Како бих било да преговоре настави неко други....на младима свијет остаје па нека се боре за своју будућност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Го

23.10.2023 08:55

Грешка не треба да иде Председник УН-а договоре са Шиптарима , то мора чинити неко ко је са Правима упућен свакодневно а не да се Признати Председник састаје са непризнатим покретом прогонаша Срба са Косова и Метохије , то је ван части једног србина . Шиптари = Хијене а то је Курти

ОДГОВОРИТЕ