"Idem u Brisel, da se borimo i izborićemo se!"

Kaže i da građani ne treba da brinu.

Srbija 22.10.2023 | 11:40
"Idem u Brisel, da se borimo i izborićemo se!"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je razgovor sa predstavnicima "velike petorke" bio težak i da za nas tu nije bilo lakih tema, ali da ne može da priča o detaljima, jer je, kako kaže, takav dogovor. 

"Ali razumem se sve oko Kosova i Metohije, za nas je izuzetno teško. I sada nešto što bih rekao građanima, pošto ljudi misle da je to samo zbog Banjske. To je taktički bilo užasno za nas, donelo katastrofalne trenutne i višenedeljne ili višemesečne posledice", rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio da je, u strateškom smislu, njihov jedini cilj da na kraju Srbija prizna nezavisno Kosovo. 

"Tako da, jel bi bio razlog Banjska ili bi bio razlog neki drugi, može nešto u tom taktičkom smislu da promeni, ali suštinski ta politika odnosa prema Srbiji koja je prisutna uvek ima prednosti, jer 22 od 27 zemalja EU, najmoćnije zemlje, su priznale nezavisnost Kosova i Sjedinjene Američke Države pogotovo, onda vam je jasno kako stvari stoje. Tako da, za nas tu nema lakih stvari, ali se nadam da ćemo uspeti da, i verujem ako to mogu da kažem i da umirim ljude, uspeti da pronađemo neki izlaz i da Srbija nastavi da gura, i ne samo dobrim putem, već čineći velike uspehe u svojoj ekonomiji i izgradnji infrastrukture, poboljšanju zdravstvenih usluga za naše građane", rekao je Vučić za Pink.

Predsednik je najavio da će u četvrtak, petak, ići u Brisel gde će tema biti Kosovo i Metohija i naglasio da veruje da će Beograd uspeti da pronađe izlaz da Srbija nastavi da gura, da istovremeno sačuvamo srž naše nacionalne politike i naših nacionalnih interesa.

Kaže i da građani ne treba da brinu.

"To je naš posao mi ćemo se izboriti", rekao je Vučić i dodao da može da se desi da će i predsedica vlade Ana Brnabić po povratku iz Njujorka, u to vreme biti u Briselu, ali različitim povodom.

"Ja da nagrabusim oko Kosova, a ona nekim lepšim povodom", rekao je predsednik i dodao da se razume da je sve oko KiM za nas teško.

"Naše je da se borimo i izborićemo se, da li je to prijatno, nije", rekao je on.

Govoreći o sankcijama koje su pojedini predstavnici opozicije tražili da se uvedu predsedniku zbog događaja u Banjskoj, on je rekao da je to jedinstven slučaj u svetu da neko iz opozicije traži da budu uvedene sankcije protiv njihove zemlje. 

"Jer kada uvodite sankcije protiv predsednika jedne zemlje, onda naravno pravite lošu reputaciju za zemlju, da će to da se odrazi i na investicije i na sve druge. Oni se strašno sekiraju sad što sankcija nema. Jer ne zna šta će sa sobom. Ali to je toliko neodgovorno, toliko neozbiljno. Toliko, ako mi dozvolite, antidržavni pristup i antinarodni pristup", rekao je Vučić.

(Tanjug) Foto: Pink/screenshot

 

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

+

22.10.2023 12:22

Bravo Vučiću. Mnogo snage i volje i zdravlja, želimo Vam. Mogli smo imati svoju Srbiju komotno od 1.918 godine, a vide kakav težak put nas zadesi. Za Opoziciju, ako je tako. Nemam riječi. Seljak iz RS.

ODGOVORITE
Name

Druze Vucicu

22.10.2023 12:41

Tiitoo vam nije ravan. Juris bez milosti mrskom neprijatelju.... cekaj oni kod nas otvaraju firme i zaposljavaju ljude... Ehhh....Sta sad

Name

Re

22.10.2023 13:50

Nisi ti seljak, ti si nepismen.

Name

MD

22.10.2023 13:52

Ti si naš Rambo. Bićeš tamo izložen neviđenim napadima njih sviju protiv tebe samog. Sigurni smo da ćeš ih sve pobijediti. Nebi im bio u koži.

Name

Re MD

22.10.2023 14:17

Milorad Dodik je još davno za ovog rekao da je politički pobačaj. To je jedna od rijetkih stvari za koje je bio u pravu.

Name

Rambo

22.10.2023 15:17

Rambo u akciji, uzimamo kokice i gledamo borbu

Name

Istina

22.10.2023 14:21

Teško nama sa vama koji se stalno borite ali ništa ne izboriti. Gdje je bio Kurti kad ste došli na vlast i šta je bilo Kosovo? Pametnom je jasno kako se borite!

ODGOVORITE
Name

055

22.10.2023 14:32

Deset godina od sporazuma i formiranja ZSO,i ni makac od tada,od Kurtija ste napravili "supermena",pa se pita m za sta se boris i za koga?Svaka prica je suvisna,nesposobnost ili nesto drugo...

ODGOVORITE
Name

Mi

22.10.2023 14:51

Svi oni rade za amere, ili nema fotelje, služba je služba

Name

Srbin

22.10.2023 15:44

Aj priznajte kosovo ,pa će i Srbi biti zadovoljni

Name

Dex

22.10.2023 15:18

Kakvo šibicarenje,priča o priznanju KIM kao krajnjem cilju a ovamo nudi narodu izgradnju puteva na kojima zaradjuju oni koji grade i zdravstveno osiguranje, strašno, da nas Bog sačuva.

ODGOVORITE
Name

Klon

22.10.2023 16:53

Tako je predsjednice! Srbija je na "evropskom putu".

ODGOVORITE
Name

Miromo

22.10.2023 19:09

Što si se borio borimo nemože se više narod i stranci su te otkrili ne samo da Dodik razmišlja da sakrije oteto od naroda tu si i ti polako če mo sve objelodaniti

ODGOVORITE
Name

Vesna Bl

23.10.2023 05:55

Istu priču slušam evo 15 godina. Ni pomaka nema, tako će biti i sada. Kako bih bilo da pregovore nastavi neko drugi....na mladima svijet ostaje pa neka se bore za svoju budućnost.

ODGOVORITE
Name

Go

23.10.2023 08:55

Greška ne treba da ide Predsednik UN-a dogovore sa Šiptarima , to mora činiti neko ko je sa Pravima upućen svakodnevno a ne da se Priznati Predsednik sastaje sa nepriznatim pokretom progonaša Srba sa Kosova i Metohije , to je van časti jednog srbina . Šiptari = Hijene a to je Kurti

ODGOVORITE