Бора Чорба аутор бројних хитова народне музике

Иако је Марина Туцаковић написала већину највећих хитова Цеце Ражнатовић, треба напоменути да је једну баладу за ову певачицу написао и познати рокер Бора Ђорђевић, познат и као Бора Чорба.

Магазин 22.10.2023 | 08:54
Бора Чорба аутор бројних хитова народне музике

Бора је заправо написао неколико народних хитова, али углавном је потписивао своју супругу као ауторку, јер није желео да га повезују с песмама које су извођене у народњачком жанру. Касније се покајао због таквих одлука.

- У почетку нисам хтео да потписујем своје народњаке па сам схватио да је то илузорно. У то време, потписивао сам своју тадашњу жену, покојну, Драгану… - рекао је.

- Касније сам схватио да ти текстови имају одређену вредност и да то нису скарабуџени текстови с брда с дола, тако да сада с поносом могу да изјавим да су моји текстови: 'Воденичарева кћи' коју пева Предраг Живковић Тозовац, 'Прескочићу тарабу и јарак' коју пева Шабан Шаулић, 'Стани мало кафански свирачу' за коју људи мисле да је народна песма, а није, то је мој текст.

За Цецу сам написао песму 'Шта још можеш да ми даш'. 'Нек ме не забораве девојке са Мораве', коју пева покојни Срећко Јововић је такође мој текст. Да, написао сам текст за Мирослава Илића, али он то никако да сними. Двоуми се, хоће – неће. Можда му није суђено, ето… - рекао је Бора Ђорђевић једном приликом у емисији "Свој на своме".

Реч је о песми „Шта још можеш да ми даш“ која се 1995. године нашла на њеном албуму „Љубав фатална", а за коју је текст написао управо Бора.

Управо ову песму је компоновао Оливер Мандић, док је аранжман урадио Александар Радуловић Фута, а све до пре пар година рокер се крио као текстописац.

(Информер) Фото: АТАИмагес

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БОБ РОЦК

22.10.2023 09:11

Многих, многих и оне "бечки коњушари" сад живи тамо, у штали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио Дјапа

22.10.2023 10:07

Дарио Дјапа свака цаст Мајсторе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видио

22.10.2023 10:14

...да има лове у ћирилици па се покајао... Багра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цорба је Цар

22.10.2023 10:52

Свака његова песма је за мене филм. Тако сликовите текстове је ретко ко могао да написе.Ако бих смео да издвојим једну од његових песама,била би,"погледај дом свој Андјеле".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Чорба је цар

22.10.2023 11:12

Е да знаш. Сваки текст ко филм. Синоћ сам на Радио БН слушао Да ме не забораве девојке с Мораве,ни у лудилу ми не би на ум пало да је он то писао. Ал причитај пјесму, без мрлодије. И то је то. Филм.