Посебна сједница акупштине о вету Цвијановићеве

- Народна скупштина Републике Српске одржаће данас посебну сједницу у Бањалуци о вету српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић на посљедњи закључак Предсједништва БиХ.

Република Српска 20.10.2023 | 07:34
Посебна сједница акупштине о вету Цвијановићеве

На дневном реду је приједлог одлуке о потврђивању изјаве српског члана Предсједништва БиХ према којој је закључак Предсједништва БиХ поводом "ескалације напада органа ентитета Република Српска на основне одредбе Дејтонског мировног споразума и угрожавања уставноправног поретка БиХ", усвојен без консензуса на осмој редовној сједници Предсједништва БиХ 10. октобра, веома штетан по виталне интересе Српске, наводи се на сајту Народне скупштине.

Ријеч је о закључку Предсједништва БиХ у коме се наводи да је неопходно да се "с циљем досљедне имплементације начела правне сигурности и владавине права, смјеста прекине са ултиматумима, сепаратистичким политикама и нападима на БиХ и њене институције".

Цвијановићева је раније тим поводом изјавила да Српска и њени представници нису узурпатори Дејтонског споразума и позвала народне посланике да, ради одбране интереса и дејтонске позиције Српске, спријече ступање на снагу посљедњег закључка Предсједништва БиХ на који је ставила вето јер је веома штетан по виталне интересе Српске.

Народна скупштина према Уставу БиХ разматра изјаву српског члана Предсједништва БиХ и уколико је 10 дана од дана просљеђивања потврди двотрећинском већином од најмање 56 гласова посланика, оспорена одлука Предсједништва БиХ не ступа на снагу.

Десета посебна сједница парламента Српске биће одржана у просторијама Народне скупштине у Бањалуци у 11.00 часова.

(Срна) Фото: Срна

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Борац

20.10.2023 07:53

Јос једна фарса и бацање новца. Сто није била посебна сједница када су дјелили директорска мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.10.2023 09:26

Вазно да је зељка потегла. Сто није потегла када је куповала папке?

Name

Ре ре

20.10.2023 09:31

Само трошите за све бурлине глупости народни новац од задужени кредита , за своје личне интересе које нико од државни политичара не бенда низашто у БиХ.

Name

Реално

20.10.2023 08:31

Тески циркус сте и ви и та васа скупстина. Једног дана це вас само расформирати као циркуску сатру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

20.10.2023 08:37

Јос један циркус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиго

20.10.2023 08:47

И ста је овдје застита виталног националног интереса? Оцигледно управо оно сто блокира Цвијановицка је национални интерес, Владавина права! Правна сигурност! Ултиматистицни и сеператистицке ставовима! Напада на државу и институције! Ово је све управо то сто треба да би стабилно и перспективни имали будуцност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арса

20.10.2023 09:04

Будала као и њен шеф,само сазивању посебне седнице и не придржавају се донесених закључака а њихови полтрони дижу руке за иако незнају ни шта су изгласали.

ОДГОВОРИТЕ