Ухапшен Владимир Ерић, осумњичен у случају "Тунел"

Један од осумњичених за копање тунела до депоа Вишег суда у Подгорици ухапшен је на аеродрому у Стокхолму, док је покушавао да се укрца на лет за Београд, а реч је о Владимиру Ерићу (32) из Лознице.

Србија 15.10.2023 | 11:07
Ухапшен Владимир Ерић, осумњичен у случају "Тунел"

Према сазнањима подгоричких “Вијести”, Ерићу, за којим је црногорска полиција трагала од 28. септембра, лисице на руке стављене су 13. октобра око 20 сати.

Из црногорске полиције у петак су саопштили да је Ерић ухапшен по међународној потерници коју је за њим расписала канцеларија Интерпола у Подгорици.

“Он је дошао на горе поменути аеродром са намером да отпутује за Београд, а где је лишен слободе по међународној потерници наше државе. Он се потражује од 28. септембра ради вођења кривичног поступка пред Основним државним тужилаштвом у Подгорици због основане сумње да је починио кривична дела криминално удруживање у стицају са кривичним делом тешка крађа и кривично дело спречавање доказивања у саизвршилаштву”, саопштили су из Управе полиције.

Објаснили су и да ће тражити изручење Ерића од Шведске, преносе Вијести. 

Ерић и његови суграђани Дејан Јовановић (31), Вељко Марковић (32) и његов стриц Милан Марковић (53), осумњичени су да су од краја јула до 11. септембра копали тунел из сутерена зграде у подгоричкој Његошевој улици до депоа Вишег суда, а потом из њега украли више комада оружја.

Полиција је утврдила да су Јовановић и Марковић из Црне Горе побегли истог дана када је откривено да је судска просторија обијена, а за Ерића нису имали прецизне податке куда је и како напустио државу.

Утврђено је да је Јовановић, када се домогао Бијелог Поља, у Србију побегао таксијем, а да су Марковићи аутобусом отишли у Фочу и за њима тројицом полиција трага.

Осим четворке из Лознице, Основно државно тужилаштво у Подгорици за обијање депоа Вишег суда осумњичило је и Подгоричанку Катарину Баћовић, Ивицу Пиперовића, Николу Милачића и Предрага Миротића. Тузанин Маријан Вуљај осумњичен је да је Катарини Баћовић помагао да се крије и бежи од полиције.

Миротић је ухапшен 23. септембра, а Баћовић, Пиперовић, Милачић и Вуљај 12. октобра. Вуљај и Баћовић пред полицијом су признали кривицу и оптужили остатак крими-екипе.

Према списима из истраге у које су “Вијести” имале увид, Баћовић је одмах након хапшења испричала шта је све чинила за групу која је копала подземни тунел и обила депо Вишег суда у Подгорици. Негирала је, међутим, да је знала чиме се они тада баве.

Наводно, рекла је и да ју је у све то увукао Милачић.

Њу полиција и тужилац Марко Мугоша терете да је, користећи фалсификовану личну карту, изнајмила стан у сутерену зграде у Његошевој улици број 12, из ког је мафија прокопала 30 метара дуг тунел.

Према незваничним сазнањима “Вијести”, ОДТ Подгорица предложиће судији за истрагу Основног суда у Подгорици да ухапшенима одреди притвор. Планирано је да се о том предлогу судија изјасни данас, након саслушања осумњичених.

Провала у судски депо примећена је 11. септембра, када су надлежни најпре утврдили да је неко “само” испретурао доказе. Међутим, док је још трајао увиђај у обијеном депоу и летимични попис доказа у најважнијим предметима, откривено је да су лопови у депо ушли подземним пролазом из Његошеве улице број 12.

Први крупни траг у том случају, комби који су користили осумњичени, полицајци су пронашли 13. септембра. Дан касније пронашли су и стан у подгоричком насељу Забјело, где им је наводно била база.

(Тањуг) Фото: гов.ме/Р.Копривица

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Илија

15.10.2023 12:01

Ниђе везе с везом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пошто су Срби

15.10.2023 16:34

...треба им све опростити! Ипак су Срби. Не смију бити у затвору већ на слободи. Срби су Срби!

ОДГОВОРИТЕ