Uhapšen Vladimir Erić, osumnjičen u slučaju "Tunel"

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici uhapšen je na aerodromu u Stokholmu, dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd, a reč je o Vladimiru Eriću (32) iz Loznice.

Srbija 15.10.2023 | 11:07
Uhapšen Vladimir Erić, osumnjičen u slučaju "Tunel"

Prema saznanjima podgoričkih “Vijesti”, Eriću, za kojim je crnogorska policija tragala od 28. septembra, lisice na ruke stavljene su 13. oktobra oko 20 sati.

Iz crnogorske policije u petak su saopštili da je Erić uhapšen po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisala kancelarija Interpola u Podgorici.

“On je došao na gore pomenuti aerodrom sa namerom da otputuje za Beograd, a gde je lišen slobode po međunarodnoj poternici naše države. On se potražuje od 28. septembra radi vođenja krivičnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa i krivično delo sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu”, saopštili su iz Uprave policije.

Objasnili su i da će tražiti izručenje Erića od Švedske, prenose Vijesti. 

Erić i njegovi sugrađani Dejan Jovanović (31), Veljko Marković (32) i njegov stric Milan Marković (53), osumnjičeni su da su od kraja jula do 11. septembra kopali tunel iz suterena zgrade u podgoričkoj Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda, a potom iz njega ukrali više komada oružja.

Policija je utvrdila da su Jovanović i Marković iz Crne Gore pobegli istog dana kada je otkriveno da je sudska prostorija obijena, a za Erića nisu imali precizne podatke kuda je i kako napustio državu.

Utvrđeno je da je Jovanović, kada se domogao Bijelog Polja, u Srbiju pobegao taksijem, a da su Markovići autobusom otišli u Foču i za njima trojicom policija traga.

Osim četvorke iz Loznice, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici za obijanje depoa Višeg suda osumnjičilo je i Podgoričanku Katarinu Baćović, Ivicu Piperovića, Nikolu Milačića i Predraga Mirotića. Tuzanin Marijan Vuljaj osumnjičen je da je Katarini Baćović pomagao da se krije i beži od policije.

Mirotić je uhapšen 23. septembra, a Baćović, Piperović, Milačić i Vuljaj 12. oktobra. Vuljaj i Baćović pred policijom su priznali krivicu i optužili ostatak krimi-ekipe.

Prema spisima iz istrage u koje su “Vijesti” imale uvid, Baćović je odmah nakon hapšenja ispričala šta je sve činila za grupu koja je kopala podzemni tunel i obila depo Višeg suda u Podgorici. Negirala je, međutim, da je znala čime se oni tada bave.

Navodno, rekla je i da ju je u sve to uvukao Milačić.

Nju policija i tužilac Marko Mugoša terete da je, koristeći falsifikovanu ličnu kartu, iznajmila stan u suterenu zgrade u Njegoševoj ulici broj 12, iz kog je mafija prokopala 30 metara dug tunel.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, ODT Podgorica predložiće sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici da uhapšenima odredi pritvor. Planirano je da se o tom predlogu sudija izjasni danas, nakon saslušanja osumnjičenih.

Provala u sudski depo primećena je 11. septembra, kada su nadležni najpre utvrdili da je neko “samo” ispreturao dokaze. Međutim, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i letimični popis dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12.

Prvi krupni trag u tom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra. Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde im je navodno bila baza.

(Tanjug) Foto: gov.me/R.Koprivica

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ilija

15.10.2023 12:01

Niđe veze s vezom.

ODGOVORITE
Name

Pošto su Srbi

15.10.2023 16:34

...treba im sve oprostiti! Ipak su Srbi. Ne smiju biti u zatvoru već na slobodi. Srbi su Srbi!

ODGOVORITE