Застрашујуће сцене након пожара у Осијеку (Фото)

Хрватски Вечерњи лист објавио је снимак из Осијека на којем се види како пластика тече кроз канале на месту великог пожара у том граду.

Регион 04.10.2023 | 17:00
Застрашујуће сцене након пожара у Осијеку (Фото)

У пркос томе градоначелник Иван Радић изјавио је да је "квалитет ваздуха и воде задовољавајући".

Он је навео да су одмах по избијању великог пожара у фирми "Драва Интернатионал", где и даље гори десет хектара ускладиштене пластике, почела испитивања воде.

- Одмах смо затворили одводну мрежу како пластика не би улазила у канализацију. Градске службе су се ставиле на располагање, а раднике, који су боравили у просторима подузећа "Драва Интернатионал" смо збринули у градску Спортској дворани "Југ 2" - казао је Радић.

Наводи се да су ватрогасци још на терену, а три су приликом гашења пожара повређена, од којих један теже, након што је упао у шахт с ужареном пластиком.

Он је смештен на одељење интензивне неге КБЦ Осијек, а сутра би требало да буде пребачен у загребачку Клинику за трауматологију КБЦ Сестре милосрднице која има Завод за опекотине.

Велики пожар који је букнуо код приградског насеља Бријест уочен је и на сателитском снимку из свемира, а хрватски медији наводе да се дим види и из других градова у тој земљи и да је стигао до Босне и Херцеговине, пише Јутарњи лист.

(Курир.рс/Вечерњи лист)  ФОТО: БОРНА ЈАКСИЦ / ПИXЕЛ МЕДИА / ПРОФИМЕДИА

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Трпко

04.10.2023 17:12

Квалите ваздуха им задовољавајући .Изгледа да сав дим оде нама у БиХ..Како им је дим културан,неће по својој кући да прља .Зато је код нас веш на штрику поцрнио ..Од комшија ништа друго ни очекиват .Од деведесетих нас у црно завијају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пањик

04.10.2023 17:17

Виде како изгледа БРИСЕЛСКИ К..АЦ НА ДАЉИНСКИ КАДА ТЕ ЉУДИ КУПЕ И ДОВЕЗУ ТИ СМЕЦЕ.НЕЦЕ ИМ БИТИ НИСТА ОНИ СУ У СЕНГЕНУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Пањик

04.10.2023 19:27

Зато су сви сложно уништили Југославију. Наша предузећа, наши радници, наше школство, наше здравство, наши Борци, наше Занатство, наше угоститељство, Социјална давања. Све нам је било квалитетно стручно. Све је уништено. САДА СМО СИРОТИЊА СВИ. По оној НАРОДНОЈ. "И ЗЕЦУ СЕ ДИЖЕ КУР.Ц НА СИРОТИЊУ". Брисел СИЛА. КОМАНДУЈЕ ЊИМЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ватра

04.10.2023 20:24

Па код нас неки досељеник сваки дан довози гуме и пали између кућа ., да се не може дисати ,,, у леденицама поред главне цесте

ОДГОВОРИТЕ