Zastrašujuće scene nakon požara u Osijeku (Foto)

Hrvatski Večernji list objavio je snimak iz Osijeka na kojem se vidi kako plastika teče kroz kanale na mestu velikog požara u tom gradu.

Region 04.10.2023 | 17:00
Zastrašujuće scene nakon požara u Osijeku (Foto)

U prkos tome gradonačelnik Ivan Radić izjavio je da je "kvalitet vazduha i vode zadovoljavajući".

On je naveo da su odmah po izbijanju velikog požara u firmi "Drava International", gde i dalje gori deset hektara uskladištene plastike, počela ispitivanja vode.

- Odmah smo zatvorili odvodnu mrežu kako plastika ne bi ulazila u kanalizaciju. Gradske službe su se stavile na raspolaganje, a radnike, koji su boravili u prostorima poduzeća "Drava International" smo zbrinuli u gradsku Sportskoj dvorani "Jug 2" - kazao je Radić.

Navodi se da su vatrogasci još na terenu, a tri su prilikom gašenja požara povređena, od kojih jedan teže, nakon što je upao u šaht s užarenom plastikom.

On je smešten na odeljenje intenzivne nege KBC Osijek, a sutra bi trebalo da bude prebačen u zagrebačku Kliniku za traumatologiju KBC Sestre milosrdnice koja ima Zavod za opekotine.

Veliki požar koji je buknuo kod prigradskog naselja Brijest uočen je i na satelitskom snimku iz svemira, a hrvatski mediji navode da se dim vidi i iz drugih gradova u toj zemlji i da je stigao do Bosne i Hercegovine, piše Jutarnji list.

(Kurir.rs/Večernji list)  FOTO: BORNA JAKSIC / PIXEL MEDIA / PROFIMEDIA

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Trpko

04.10.2023 17:12

Kvalite vazduha im zadovoljavajući .Izgleda da sav dim ode nama u BiH..Kako im je dim kulturan,neće po svojoj kući da prlja .Zato je kod nas veš na štriku pocrnio ..Od komšija ništa drugo ni očekivat .Od devedesetih nas u crno zavijaju

ODGOVORITE
Name

Panjik

04.10.2023 17:17

Vide kako izgleda BRISELSKI K..AC NA DALJINSKI KADA TE LJUDI KUPE I DOVEZU TI SMECE.NECE IM BITI NISTA ONI SU U SENGENU.

ODGOVORITE
Name

Re Panjik

04.10.2023 19:27

Zato su svi složno uništili Jugoslaviju. Naša preduzeća, naši radnici, naše školstvo, naše zdravstvo, naši Borci, naše Zanatstvo, naše ugostiteljstvo, Socijalna davanja. Sve nam je bilo kvalitetno stručno. Sve je uništeno. SADA SMO SIROTINJA SVI. Po onoj NARODNOJ. "I ZECU SE DIŽE KUR.C NA SIROTINJU". Brisel SILA. KOMANDUJE NJIME.

ODGOVORITE
Name

Vatra

04.10.2023 20:24

Pa kod nas neki doseljenik svaki dan dovozi gume i pali između kuća ., da se ne može disati ,,, u ledenicama pored glavne ceste

ODGOVORITE