Завршени претреси на сјеверу КиМ, мета био Радоичић

Замјеник директора тзв. косовске полиције за регион Сјевер Ветон Елшани изјавио је да је акција тзв. косовске полиције на пет локација у три општине на сјеверу КиМ завршена, преносе приштински медији.

Србија 29.09.2023 | 11:07
Завршени претреси на сјеверу КиМ, мета био Радоичић

Навео је да ће детаљи бити саопштени касније, пише Газета експрес. Тзв. косовска полиција упала је јутрос на више локација у сјеверном дијелу Косовске Митровице, Звечану и Зубином Потоку, а како је навела у саопштењу, “ове операције се изводе у вези са недавним догађајима у селу Бањска”.

Специјални тужилац Наим Абази рекао је да је акција спроведена углавном на имањима која су идентификована као власништво осумњиченог Милана Радоичића.

Абази је у изјави за медије на албанском рекао да је акција спроведена на захтев Специјалног тужилаштва и по налогу надлежног суда.

-Ова акција је спроведена по налогу Суда, на захтјев овог Тужилаштва на пет различитих локација у општинама сјеверног дијела Косова. Углавном на имовини која је већ идентификована као власништво осумњиченог Милана Радоичића, а о резултатима или стварима које смо пронашли на овим локацијама, материјалним доказима и предметима за које сматрамо да су одузети, обавестићемо вас касње -рекао је Абази.

Додао је да документују имовину за коју се сумња да је на име Радоичића и трећих лица на која је он ту имовину пренио.

- О свему што се тиче функционисања и спровођења ове уредбе косовска полиција детаљно води рачуна. Још увијек смо у процесу идентификације имовине за коју се сумња да је била на његово име или на име трећих лица на које је пренио ову имовину, али ћемо вас о њиховим резултатима прецизније обавијестити у сљедећем обавјештењу, када операција у потпуности буде завршена - рекао је Абази.

Директор Клиничко болничког центра Косовска Митровица Златан Елек изјавио је претходно да су у ту здравствену установу јутрос насилно упале специјалне јединице тзв. косовске полиције.

Паралелно са овим упадом, брутални упад је извршен и у више приватних објеката на северу Косова и Метохије.

(Тањуг) Фото:Новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Каисеркроне

29.09.2023 12:16

Било би интересантно сазнати ко је убио оног албанског полицајца, можда управо овај тражени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

29.09.2023 12:56

Проће исто, а исти је сценарио као што је прошла Српска Крајина, Нагорно Карабах итд. Лијепо их Ацо испоручује у договору са Међународном Заједницом и Куртијем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

29.09.2023 13:12

Имао је добар возни парк. Вредан бар 250.000 Е.

ОДГОВОРИТЕ