Završeni pretresi na sjeveru KiM, meta bio Radoičić

Zamjenik direktora tzv. kosovske policije za region Sjever Veton Elšani izjavio je da je akcija tzv. kosovske policije na pet lokacija u tri opštine na sjeveru KiM završena, prenose prištinski mediji.

Srbija 29.09.2023 | 11:07
Završeni pretresi na sjeveru KiM, meta bio Radoičić

Naveo je da će detalji biti saopšteni kasnije, piše Gazeta ekspres. Tzv. kosovska policija upala je jutros na više lokacija u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, Zvečanu i Zubinom Potoku, a kako je navela u saopštenju, “ove operacije se izvode u vezi sa nedavnim događajima u selu Banjska”.

Specijalni tužilac Naim Abazi rekao je da je akcija sprovedena uglavnom na imanjima koja su identifikovana kao vlasništvo osumnjičenog Milana Radoičića.

Abazi je u izjavi za medije na albanskom rekao da je akcija sprovedena na zahtev Specijalnog tužilaštva i po nalogu nadležnog suda.

-Ova akcija je sprovedena po nalogu Suda, na zahtjev ovog Tužilaštva na pet različitih lokacija u opštinama sjevernog dijela Kosova. Uglavnom na imovini koja je već identifikovana kao vlasništvo osumnjičenog Milana Radoičića, a o rezultatima ili stvarima koje smo pronašli na ovim lokacijama, materijalnim dokazima i predmetima za koje smatramo da su oduzeti, obavestićemo vas kasnje -rekao je Abazi.

Dodao je da dokumentuju imovinu za koju se sumnja da je na ime Radoičića i trećih lica na koja je on tu imovinu prenio.

- O svemu što se tiče funkcionisanja i sprovođenja ove uredbe kosovska policija detaljno vodi računa. Još uvijek smo u procesu identifikacije imovine za koju se sumnja da je bila na njegovo ime ili na ime trećih lica na koje je prenio ovu imovinu, ali ćemo vas o njihovim rezultatima preciznije obavijestiti u sljedećem obavještenju, kada operacija u potpunosti bude završena - rekao je Abazi.

Direktor Kliničko bolničkog centra Kosovska Mitrovica Zlatan Elek izjavio je prethodno da su u tu zdravstvenu ustanovu jutros nasilno upale specijalne jedinice tzv. kosovske policije.

Paralelno sa ovim upadom, brutalni upad je izvršen i u više privatnih objekata na severu Kosova i Metohije.

(Tanjug) Foto:Novosti

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kaiserkrone

29.09.2023 12:16

Bilo bi interesantno saznati ko je ubio onog albanskog policajca, možda upravo ovaj traženi.

ODGOVORITE
Name

Posmatrač

29.09.2023 12:56

Proće isto, a isti je scenario kao što je prošla Srpska Krajina, Nagorno Karabah itd. Lijepo ih Aco isporučuje u dogovoru sa Međunarodnom Zajednicom i Kurtijem.

ODGOVORITE
Name

Realno

29.09.2023 13:12

Imao je dobar vozni park. Vredan bar 250.000 E.

ODGOVORITE