Ходочасници спроведени до прелаза Јариње

- Ходочасници из Новог Сада, међу којима је двоје дјеце, који су се затекли у манастиру Бањска, данас су у пратњи Еулекса превезени до административног прелаза Јариње, речено је Срни из косовске полиције.

Србија 25.09.2023 | 17:43
Ходочасници спроведени до прелаза Јариње

"Сви они су претходно прошли строгу полицијску провјеру", наводе из полиције и истичу да међу ходочасницима нису били скривени нападачи, како су то пренијели поједини медији у Приштини.

Из полиције Срни је речено да су идентификована двојица од четворице убијених, а њихова имена биће убрзо званично саопштена.

У село Бањска у општини Звечан јуче је, послије покушаја Срба да блокирају пут у том селу, дошло до сукоба у којем је погинуло четворо Срба и један припадник косовске полиције.

Епархија рашко-призренска саопштила је јуче да је група наоружаних маскираних људи упала блиндираним возилом у манастир Бањска, при чему су провалили закључану манастирску капију. У манастиру се у том тренутку налазила група поклоника из Новог Сада са свештеником игуманом Данилом и братијом манастира.

"Ради безбедности, братија манастира и поклоници су се закључали у конак и храм манастира је такође закључан. Наоружана маскирана лица се крећу по двориштву и чују се повремено пуцњи", наводи се у јучерашњем саопштењу Епархије.

(Срна) Фото: АА

Коментари / 0

Оставите коментар