Hodočasnici sprovedeni do prelaza Jarinje

- Hodočasnici iz Novog Sada, među kojima je dvoje djece, koji su se zatekli u manastiru Banjska, danas su u pratnji Euleksa prevezeni do administrativnog prelaza Jarinje, rečeno je Srni iz kosovske policije.

Srbija 25.09.2023 | 17:43
Hodočasnici sprovedeni do prelaza Jarinje

"Svi oni su prethodno prošli strogu policijsku provjeru", navode iz policije i ističu da među hodočasnicima nisu bili skriveni napadači, kako su to prenijeli pojedini mediji u Prištini.

Iz policije Srni je rečeno da su identifikovana dvojica od četvorice ubijenih, a njihova imena biće ubrzo zvanično saopštena.

U selo Banjska u opštini Zvečan juče je, poslije pokušaja Srba da blokiraju put u tom selu, došlo do sukoba u kojem je poginulo četvoro Srba i jedan pripadnik kosovske policije.

Eparhija raško-prizrenska saopštila je juče da je grupa naoružanih maskiranih ljudi upala blindiranim vozilom u manastir Banjska, pri čemu su provalili zaključanu manastirsku kapiju. U manastiru se u tom trenutku nalazila grupa poklonika iz Novog Sada sa sveštenikom igumanom Danilom i bratijom manastira.

"Radi bezbednosti, bratija manastira i poklonici su se zaključali u konak i hram manastira je takođe zaključan. Naoružana maskirana lica se kreću po dvorištvu i čuju se povremeno pucnji", navodi se u jučerašnjem saopštenju Eparhije.

(Srna) Foto: AA

Komentari / 0

Ostavite komentar