Пљеваљчића џип прегазио, Голијанин спасен у задњи час

Синиша Голијанин, директор Казнено-поправног завода Фоча, спасен је јуче у задњи час након саобраћајне несреће која се, највјероватније у петак поподне, догодила на обронцима Зеленгоре, док је његов сапутник Далибор Пљеваљчић, директор Студентског дома Фоча, којег је прегазио теренац тојота, пронађен мртав.

Република Српска 25.09.2023 | 12:35
Пљеваљчића џип прегазио, Голијанин спасен у задњи час

Открива то за "Независне новине" свједок са мјеста трагедије, која је потресла фочански крај.

Кобних момената они су се возили теренцем тојота, којом су слетјели у провалију. На планину су, открива наш саговорник, отишли у петак. У извлачењу унесрећених учествовали су припадници Спасилачке службе WОЛФ.

Ненад Иконић, начелник Спасилачке службе WОЛФ, рекао је за "Независне новине" да су дојаву о несрећи добили од полиције.

"Дојаву смо добили од начелника Полицијске управе Фоча Велимира Костовића, да су негове колеге из Калиновика јавиле да постоји траг, у провалији, те да се одазива једно лице. То је био сигнал да из наше базе у Фочи кренемо на ту локацију, која се зове Џафер Поток, а која се налази три - четири километра изнад Орловачког језера", рекао је Иконић за "Независне новине".

Стигли су горе, те се са техничком опремом спустили и извукли Голијанина, а онда су чекали тужиоца да да дозволу да се извуче тијело Пљеваљчића. У томе су учествовали Јединица жандармерије и шест припадника WОЛФ-а.

"То је веома тежак терен, ништа се не може радити без техничке опреме, алпинистичке - ужади и уређаја које користимо", истакао је Иконић.

Голијанина су пресвукли, утоплили га. Он је већ био у стању хипотермије.

"Колико смо ми могли да видимо, губио је битку за живот. Они су удес имали у петак поподне, а ми смо дошли у недјељу око 14 часова. Није био свјестан, али је давао знаке живота. На 120 метара смо нашли Голијанина, а други путник у возилу је био на пола пута. Аутомобил је био још ниже", рекао је Иконић за "Независне новине".    

(Независне) 

Коментари / 0

Оставите коментар