Pljevaljčića džip pregazio, Golijanin spasen u zadnji čas

Siniša Golijanin, direktor Kazneno-popravnog zavoda Foča, spasen je juče u zadnji čas nakon saobraćajne nesreće koja se, najvjerovatnije u petak popodne, dogodila na obroncima Zelengore, dok je njegov saputnik Dalibor Pljevaljčić, direktor Studentskog doma Foča, kojeg je pregazio terenac tojota, pronađen mrtav.

Republika Srpska 25.09.2023 | 12:35
Pljevaljčića džip pregazio, Golijanin spasen u zadnji čas

Otkriva to za "Nezavisne novine" svjedok sa mjesta tragedije, koja je potresla fočanski kraj.

Kobnih momenata oni su se vozili terencem tojota, kojom su sletjeli u provaliju. Na planinu su, otkriva naš sagovornik, otišli u petak. U izvlačenju unesrećenih učestvovali su pripadnici Spasilačke službe WOLF.

Nenad Ikonić, načelnik Spasilačke službe WOLF, rekao je za "Nezavisne novine" da su dojavu o nesreći dobili od policije.

"Dojavu smo dobili od načelnika Policijske uprave Foča Velimira Kostovića, da su negove kolege iz Kalinovika javile da postoji trag, u provaliji, te da se odaziva jedno lice. To je bio signal da iz naše baze u Foči krenemo na tu lokaciju, koja se zove Džafer Potok, a koja se nalazi tri - četiri kilometra iznad Orlovačkog jezera", rekao je Ikonić za "Nezavisne novine".

Stigli su gore, te se sa tehničkom opremom spustili i izvukli Golijanina, a onda su čekali tužioca da da dozvolu da se izvuče tijelo Pljevaljčića. U tome su učestvovali Jedinica žandarmerije i šest pripadnika WOLF-a.

"To je veoma težak teren, ništa se ne može raditi bez tehničke opreme, alpinističke - užadi i uređaja koje koristimo", istakao je Ikonić.

Golijanina su presvukli, utoplili ga. On je već bio u stanju hipotermije.

"Koliko smo mi mogli da vidimo, gubio je bitku za život. Oni su udes imali u petak popodne, a mi smo došli u nedjelju oko 14 časova. Nije bio svjestan, ali je davao znake života. Na 120 metara smo našli Golijanina, a drugi putnik u vozilu je bio na pola puta. Automobil je bio još niže", rekao je Ikonić za "Nezavisne novine".    

(Nezavisne) 

Komentari / 0

Ostavite komentar