Након инцидента полиција трага за Радинковићем

Полицијска управа Бањалука расписала је потрагу за Ненадом Радинковићем из Лакташа и његовим саучесником, а који су осумњичени за наношење тешких повреда једној особи, сазнаје Српскаинфо.

Република Српска 25.09.2023 | 12:26
Након инцидента полиција трага за Радинковићем

Радинковић је осумњичен да је прије десетак дана заједно са саучесником нанио тешке повреде једној особи. Након тога, обојица су побјегли и губи им се сваки траг.

Радинковић је у јавности познат по саобраћајној несрећи која се десила 2011. године у Бањалуци, а у којој је погинуо Никола Ђуровић. Он је за ову несрећу осуђен, али родитељи настрадалог младића никада нису прихватили да је он возио аутомобил те кобне ноћи. Ово није једини пут да је Радинковић био у сукобу са законом.

Како је Српскаинфо раније објавила, нови инцидент је направио прије десетак дана у Лакташима.

Према нашим сазнањима, он је са још једном особом претукао младића у Лакташима, а затим су обојица побјегла.

Наш извор  је појаснио да је овај случај полицији пријављен из службе Хитне помоћи Бањалука. Они су полицији рекли да имају пацијента са тешким повредама.

– Још увијек инспектори нису сигурно шта се десило те вечери у Лакташима. Младић са тешким повредама завршио је у болници, али полиција није у потпуности расвијетлила овај случај. Очекивало се када буде испитан Радинковић да ће бити познато шта се све десило, међутим полиција га није пронашла – каже наш саговорник.

Он додаје да је због тога и расписана потрага за њим.

Према досадашњим информацијама, он је за сада осумњичен за наношење тешких повреда, али је могуће да се у наредном периоду измени квалификација кривичног дјела.

 Како само раније навели у новембру 2012. године Радинковић је у Окружном суду у Бањалуци осуђен на четири године затвора због саобраћајне несреће у којој је погинуо Ђуровић.

Према наводима у оптужници Радинковић се теретио да је возећи “ауди А4” недозвољеном брзином од 116 километара на час, након што је прошао кроз црвено свјетло на семафору и ударио у “фијат типо” за чијим воланом је био Ђуровић.

Несрећа се догодила 21. августа 2011. године на путу Лакташи – Бањалука у бањалучком насељу Раковачке баре.

“Ауди” се од удара у “фијат” одбио и ударио пјешака Бориса Клечину и тешко га повриједио, а затим и у “шкоду фабију” у којој су биле двије сестре.

У оптужници се наводи да се “ауди А4” кретао из правца Клашница према Бањалуци, а “фијат типо” је на упаљено зелено свјетло на семафору прелазио тај пут. Ђуровић је од повреда задобијених у несрећи преминуо два дана касније.

Убрзо након изрицање пресуде Радинковић је побјегао у Француску, гдје се крио једно вријеме.

(Српскаинфо)  Фото:СИНИША ПАШАЛИЋ/РИНГИЕР

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ма оптужите Сарајево!

25.09.2023 12:34

Оставите се међусобне свађе и размјерица. Србин је какав год да је. Треба га чувати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смета Радинковић!!!

25.09.2023 12:46

Сметао је и Давид,па су га уклонили криминалци из власти,па,и Крунић!Ко је сљедећи на листи за одстрел?!?!?!ДОСТА ЈЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радмила

25.09.2023 14:36

Никад није доста , само рокај и то редом .

Name

Ре Радмила

25.09.2023 15:30

Теби је изгледа само до рокања?

Name

Зна се

25.09.2023 12:47

Ваља једног дана пред Богом полозити рацуне. Знас ли ти децко? Зна ли Цадјо и Додик?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кажем

27.09.2023 09:11

Па зна служба, зна сва та саобраћајна полиција шта је наређено да се уради, шта и ко да се склони! Гдје је тужилаштво да истрагу води, жалосно је то. Овај је сигурно подметнут, сад тоне све дубље и дубље, шта има од свог живота. Жалосно.