Nakon incidenta policija traga za Radinkovićem

Policijska uprava Banjaluka raspisala je potragu za Nenadom Radinkovićem iz Laktaša i njegovim saučesnikom, a koji su osumnjičeni za nanošenje teških povreda jednoj osobi, saznaje Srpskainfo.

Republika Srpska 25.09.2023 | 12:26
Nakon incidenta policija traga za Radinkovićem

Radinković je osumnjičen da je prije desetak dana zajedno sa saučesnikom nanio teške povrede jednoj osobi. Nakon toga, obojica su pobjegli i gubi im se svaki trag.

Radinković je u javnosti poznat po saobraćajnoj nesreći koja se desila 2011. godine u Banjaluci, a u kojoj je poginuo Nikola Đurović. On je za ovu nesreću osuđen, ali roditelji nastradalog mladića nikada nisu prihvatili da je on vozio automobil te kobne noći. Ovo nije jedini put da je Radinković bio u sukobu sa zakonom.

Kako je Srpskainfo ranije objavila, novi incident je napravio prije desetak dana u Laktašima.

Prema našim saznanjima, on je sa još jednom osobom pretukao mladića u Laktašima, a zatim su obojica pobjegla.

Naš izvor  je pojasnio da je ovaj slučaj policiji prijavljen iz službe Hitne pomoći Banjaluka. Oni su policiji rekli da imaju pacijenta sa teškim povredama.

– Još uvijek inspektori nisu sigurno šta se desilo te večeri u Laktašima. Mladić sa teškim povredama završio je u bolnici, ali policija nije u potpunosti rasvijetlila ovaj slučaj. Očekivalo se kada bude ispitan Radinković da će biti poznato šta se sve desilo, međutim policija ga nije pronašla – kaže naš sagovornik.

On dodaje da je zbog toga i raspisana potraga za njim.

Prema dosadašnjim informacijama, on je za sada osumnjičen za nanošenje teških povreda, ali je moguće da se u narednom periodu izmeni kvalifikacija krivičnog djela.

 Kako samo ranije naveli u novembru 2012. godine Radinković je u Okružnom sudu u Banjaluci osuđen na četiri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Đurović.

Prema navodima u optužnici Radinković se teretio da je vozeći “audi A4” nedozvoljenom brzinom od 116 kilometara na čas, nakon što je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario u “fijat tipo” za čijim volanom je bio Đurović.

Nesreća se dogodila 21. avgusta 2011. godine na putu Laktaši – Banjaluka u banjalučkom naselju Rakovačke bare.

“Audi” se od udara u “fijat” odbio i udario pješaka Borisa Klečinu i teško ga povrijedio, a zatim i u “škodu fabiju” u kojoj su bile dvije sestre.

U optužnici se navodi da se “audi A4” kretao iz pravca Klašnica prema Banjaluci, a “fijat tipo” je na upaljeno zeleno svjetlo na semaforu prelazio taj put. Đurović je od povreda zadobijenih u nesreći preminuo dva dana kasnije.

Ubrzo nakon izricanje presude Radinković je pobjegao u Francusku, gdje se krio jedno vrijeme.

(Srpskainfo)  Foto:SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ma optužite Sarajevo!

25.09.2023 12:34

Ostavite se međusobne svađe i razmjerica. Srbin je kakav god da je. Treba ga čuvati.

ODGOVORITE
Name

Smeta Radinković!!!

25.09.2023 12:46

Smetao je i David,pa su ga uklonili kriminalci iz vlasti,pa,i Krunić!Ko je sljedeći na listi za odstrel?!?!?!DOSTA JE!!!

ODGOVORITE
Name

Radmila

25.09.2023 14:36

Nikad nije dosta , samo rokaj i to redom .

Name

Re Radmila

25.09.2023 15:30

Tebi je izgleda samo do rokanja?

Name

Zna se

25.09.2023 12:47

Valja jednog dana pred Bogom poloziti racune. Znas li ti decko? Zna li Cadjo i Dodik?

ODGOVORITE
Name

Kažem

27.09.2023 09:11

Pa zna služba, zna sva ta saobraćajna policija šta je naređeno da se uradi, šta i ko da se skloni! Gdje je tužilaštvo da istragu vodi, žalosno je to. Ovaj je sigurno podmetnut, sad tone sve dublje i dublje, šta ima od svog života. Žalosno.