Сјећање остаје вјечно: 80 год. од ослобођења БН

“24. септембар је дан када је Бијељина први пут ослобођена у Другом свјетском рату 1943. године и на овај дан се сјећамо свих људи који су положили животе за њено ослобођење. Обиљежавање датума као што је овај управо јесте један од видова чувања од заборава свих тих жртава и важан догађај из наше историје”, поручио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, након пологања вијенаца на централни споменик погинулим борцима на тргу у центру града.

Република Српска 24.09.2023 | 10:05
Сјећање остаје вјечно: 80 год. од ослобођења БН

Мученичка и страдална историја народа овог краја исписана је и током последњег Одбрамбено-отаџбинског рата, јер су борци Семберије бранили своја огњишта на капији, односно, на Мајевици, али су своју храброст показали и на осталим фронтовима. 

Петровић је додао да и у овим мирнодобским данима народ Бијељине и Семберије води борбу у дубоко подјељеном друштву, јер незаконита и нелегитимна Скупштина опструише све одлуке и циљеве који су у интересу наших грађана.

“С обзиром на то да у таквим политичким превирањима ми данас славимо 80 година од ослобођења града, ми морамо бити спремни на све видове опструкције, од локалне до републичких нивоа, гдје ће највише испаштати обични људи”, рекао је Петровић и додао:

“Истовремено, кажњавање грађана Бијељине долази и од стране нелегитимног ЦИК предсједника, јер су наши капитални пројекти на сваком кораку опструисани, а за њихову реализацију добили смо једну велику нулу”, поручио је градоначелник Петровић.

Он је додао да је народ Бијељине претрпио многе изазова, па ће тако и овај маћехински однос власти истрпити и ослободити својим слободарским духом институције Српске. 

“Збога тога веома је важно поручити грађанима да се не смије вршити персонификација једне особе са институцијама или државом, јер Српска је завјет наших предака који су своје животе положили за стварање отаџбине својим будућим покољењима”, закључио је градоначелник Петровић, након пологања вијенаца на централни споменик погинулим борцима на тргу у центру града.

(БН) Фото: БН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хрват

24.09.2023 11:05

БН телевизија и вијести су супер јер није националистичка зато се бизон из лакташа обрушио на БН.Само тако наставите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

24.09.2023 12:01

Срећан Вам дан ослобођења. Вијечно да остане и слави се. Уз БН ТВ, Ви сте постали најпознатији у региону. Ова ДОДИКОВА РТРС, је, готово рекламни канал за њега, СНСД и остале ИЗРАБЉИВАЧЕ НАРОДА И РЕПУБКИКЕ СРПСКЕ. ПЕТРОВИЋУ, РАЧУНАМО МНОГО НА ВАС. ДА УРЕДИМО ПРАВНИ СИСТЕМ И ЕКОНОМСКИ ЈАЧАМО. ЖИВИЈЕЛИ. Сељак.

ОДГОВОРИТЕ