Sjećanje ostaje vječno: 80 god. od oslobođenja BN

“24. septembar je dan kada je Bijeljina prvi put oslobođena u Drugom svjetskom ratu 1943. godine i na ovaj dan se sjećamo svih ljudi koji su položili živote za njeno oslobođenje. Obilježavanje datuma kao što je ovaj upravo jeste jedan od vidova čuvanja od zaborava svih tih žrtava i važan događaj iz naše istorije”, poručio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, nakon pologanja vijenaca na centralni spomenik poginulim borcima na trgu u centru grada.

Republika Srpska 24.09.2023 | 10:05
Sjećanje ostaje vječno: 80 god. od oslobođenja BN

Mučenička i stradalna istorija naroda ovog kraja ispisana je i tokom poslednjeg Odbrambeno-otadžbinskog rata, jer su borci Semberije branili svoja ognjišta na kapiji, odnosno, na Majevici, ali su svoju hrabrost pokazali i na ostalim frontovima. 

Petrović je dodao da i u ovim mirnodobskim danima narod Bijeljine i Semberije vodi borbu u duboko podjeljenom društvu, jer nezakonita i nelegitimna Skupština opstruiše sve odluke i ciljeve koji su u interesu naših građana.

“S obzirom na to da u takvim političkim previranjima mi danas slavimo 80 godina od oslobođenja grada, mi moramo biti spremni na sve vidove opstrukcije, od lokalne do republičkih nivoa, gdje će najviše ispaštati obični ljudi”, rekao je Petrović i dodao:

“Istovremeno, kažnjavanje građana Bijeljine dolazi i od strane nelegitimnog CIK predsjednika, jer su naši kapitalni projekti na svakom koraku opstruisani, a za njihovu realizaciju dobili smo jednu veliku nulu”, poručio je gradonačelnik Petrović.

On je dodao da je narod Bijeljine pretrpio mnoge izazova, pa će tako i ovaj maćehinski odnos vlasti istrpiti i osloboditi svojim slobodarskim duhom institucije Srpske. 

“Zboga toga veoma je važno poručiti građanima da se ne smije vršiti personifikacija jedne osobe sa institucijama ili državom, jer Srpska je zavjet naših predaka koji su svoje živote položili za stvaranje otadžbine svojim budućim pokoljenjima”, zaključio je gradonačelnik Petrović, nakon pologanja vijenaca na centralni spomenik poginulim borcima na trgu u centru grada.

(BN) Foto: BN

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hrvat

24.09.2023 11:05

BN televizija i vijesti su super jer nije nacionalistička zato se bizon iz laktaša obrušio na BN.Samo tako nastavite.

ODGOVORITE
Name

+

24.09.2023 12:01

Srećan Vam dan oslobođenja. Viječno da ostane i slavi se. Uz BN TV, Vi ste postali najpoznatiji u regionu. Ova DODIKOVA RTRS, je, gotovo reklamni kanal za njega, SNSD i ostale IZRABLJIVAČE NARODA I REPUBKIKE SRPSKE. PETROVIĆU, RAČUNAMO MNOGO NA VAS. DA UREDIMO PRAVNI SISTEM I EKONOMSKI JAČAMO. ŽIVIJELI. Seljak.

ODGOVORITE