Супруга Новака Ђоковића открива зашто су плакали

Новак Ђоковић је исписао историју и постао је најбољи тенисер икада, а могло је да не буде тако, пошто је српски ас 2018. године желео да заврши каријеру. О тешком периоду који је тада проживљавао говорила је његова супруга Јелена Ђоковић.

Тенис 24.09.2023 | 08:42
Супруга Новака Ђоковића открива зашто су плакали

Иако Ђоковић игра као у најбољим данима питање краја његове каријере се често потеже, а Јелена је открила да је најбољи тенисер света желео да престане да се бави тенисом пре пет година.

Новинар је питао да ли је некада постојао тренутак у ком је мислила да је Новак близу тога да каже да је крај.

- Рекао ми је да завршава каријеру! И то је истина... Изгубио је у Мајамију, био је то ужасан пораз и онда је само окупио све нас и рекао: "Знате, људи, завршио сам".  Рекла сам му: "Али можеш". Плакали смо и питали смо се што то ради. "Ово није тренутак." - започела је причу тенисерова супруга о томе шта се дешавало после пораза од Беноа Пера, а онда је објаснила како је успомоћ деце утицала на то да Новак опет узме рекет:

- Било је стварно лудо... Отишли смо на одмор заједно и тада сам ја играла... Јер када он одлучи да не жели да игра тенис, он не жели ни да види тенис, не жели да има ишта са тенисом. А ја волим тенис. Тада сам децу константно водила да играмо и онда се он појавио трећег или четвртог дана и видео је мене и Стефана како скупља лоптице, ми смо се играли на терену, била је то забава, није само тренинг, на шта је он навикао. И на срећу, видео је колико смо се забављали и колико смо уживали у томе што смо на терену и онда нас је питао:

"Да ли могу да добијем рекет?", ја сам рекла: "Не, ти више не играш. Оставио си тенис, тако да нам остави терен, ово је време за нас." Шалила сам се, наравно. Онда је Стефан рекао: "У реду, татице, сада је твој ред." Он је узео неколико лоптица, кренуо је да сервира и био је у фазону: "Није ово толико лоше... Знаш, океј је..." После тога је сваког дана долазио да игра са нама, а онда је посладњег дана рекао: "Знаш шта, позваћу Маријана, питаћу га да се врати и да ми поново буде тренер". 

На срећу свих нас, Новак је тада променио одлуку.

(<стронг>Спортал,блиц) Фото; АА/АБАЦА / Абаца Пресс / Профимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар