Supruga Novaka Đokovića otkriva zašto su plakali

Novak Đoković je ispisao istoriju i postao je najbolji teniser ikada, a moglo je da ne bude tako, pošto je srpski as 2018. godine želeo da završi karijeru. O teškom periodu koji je tada proživljavao govorila je njegova supruga Jelena Đoković.

Tenis 24.09.2023 | 08:42
Supruga Novaka Đokovića otkriva zašto su plakali

Iako Đoković igra kao u najboljim danima pitanje kraja njegove karijere se često poteže, a Jelena je otkrila da je najbolji teniser sveta želeo da prestane da se bavi tenisom pre pet godina.

Novinar je pitao da li je nekada postojao trenutak u kom je mislila da je Novak blizu toga da kaže da je kraj.

- Rekao mi je da završava karijeru! I to je istina... Izgubio je u Majamiju, bio je to užasan poraz i onda je samo okupio sve nas i rekao: "Znate, ljudi, završio sam".  Rekla sam mu: "Ali možeš". Plakali smo i pitali smo se što to radi. "Ovo nije trenutak." - započela je priču teniserova supruga o tome šta se dešavalo posle poraza od Benoa Pera, a onda je objasnila kako je uspomoć dece uticala na to da Novak opet uzme reket:

- Bilo je stvarno ludo... Otišli smo na odmor zajedno i tada sam ja igrala... Jer kada on odluči da ne želi da igra tenis, on ne želi ni da vidi tenis, ne želi da ima išta sa tenisom. A ja volim tenis. Tada sam decu konstantno vodila da igramo i onda se on pojavio trećeg ili četvrtog dana i video je mene i Stefana kako skuplja loptice, mi smo se igrali na terenu, bila je to zabava, nije samo trening, na šta je on navikao. I na sreću, video je koliko smo se zabavljali i koliko smo uživali u tome što smo na terenu i onda nas je pitao:

"Da li mogu da dobijem reket?", ja sam rekla: "Ne, ti više ne igraš. Ostavio si tenis, tako da nam ostavi teren, ovo je vreme za nas." Šalila sam se, naravno. Onda je Stefan rekao: "U redu, tatice, sada je tvoj red." On je uzeo nekoliko loptica, krenuo je da servira i bio je u fazonu: "Nije ovo toliko loše... Znaš, okej je..." Posle toga je svakog dana dolazio da igra sa nama, a onda je posladnjeg dana rekao: "Znaš šta, pozvaću Marijana, pitaću ga da se vrati i da mi ponovo bude trener". 

Na sreću svih nas, Novak je tada promenio odluku.

(Sportal,blic) Foto; AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Komentari / 0

Ostavite komentar