Украјина добила "Леопарде", па их вратила Њемачкој

Украјина је пре неколико дана вратила серију од 10 тенкова Леопард 1А5 Немачкој зато што им је потребна поправка, пише немачки Шпигел.

Свијет 19.09.2023 | 21:38
Украјина добила "Леопарде", па их вратила Њемачкој

Украјинска страна није могла сама да их поправи зато што тренутно немају потребне техничаре и компоненте.

Немачки лист пише да је Кијев обавестио специјални штаб немачког министарства одбране да је немачким тенковима Леопард 1 који су стигли у Пољску потребна поправка, а некима од њих и велики ремонт.

Немачка страна послала је у Пољску групу стручњака да сами провере тенкове. Тамо је откривено да су тенкови "већ прилично истрошени после обуке украјинских војника у Немачкој и да им је потребна поправка".

Штавише, неколико тенкова Леопард 1А5, из претходне серије од 10 возила који су стигли у Украјину у јулу, покварило се из истог разлога.

Немачко министарство одбране саопштило је Шпигелу да не може да коментарише "конкретан појединачни инцидент" и додају да се тенкови Леопард ремонтују "заједно са Украјином након интензивне обуке у Немачкој".

Немачки лист је такође навео да стање тенкова Леопард 1А5, којих је Немачка обећала да ће испоручити Украјини око стотину, одражава проблеме планирања у логистици немачке војне помоћи.

Тенкови "заглављени" у Пољској су друга транша планиране велике испоруке тенкова Леопард 1А5.

Бундесвер их је повукао из употребе пре више од 10 година, али пошто се многи од ових тенкова још увек налазе у складишту, наређена је поправка што је пре могуће.

Почетком августа објављено је да ће Немачка испоручити скоро 30 додатних тенкова Леопард 1 Украјини након што их је оружни концерн Рајнметал купио од Белгије.

Поред тога, према извештајима медија, Немачка се обратила Грчкој са предлогом да Украјини испоручи 100 грчких Леопард 1А5 који су сада у употреби, у замену за унапређена оклопна возила.

(Курир)    Фото: Yоутубе/БТБ-цонцепт

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

О55

19.09.2023 22:07

Као Краљ Пера,неодговарајуцу топвску муницију, у првом свјетском рату,од Француза...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Шта

19.09.2023 22:54

НАТО каже комичар Зеленскy Штефан Бандера, Је ли он то прегледао, ?????

Name

Гвиди

20.09.2023 09:05

Све су то дресови суо плацени.

Name

Пенаје ноВца

19.09.2023 22:10

Загарантовано

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦПОГЛЕДАЈТЕ И ЗАПАМТИТЕ,

19.09.2023 22:54

КАКО СЕ ЗАВРШАВА ЉУБАВ СА РУСИМА,ПРОДАШЕ ЈЕРМЕНЦЕ ЗА КОРИДОР ПРЕМА ИРАНУ КРОЗ АЗЕРБЕЈЏАН!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

19.09.2023 23:53

Јерменци су сами себе продали ђаволу оног момента када су окренули леђа Русији и помислили да им је НАТО пријатељ.

Name

Биби

20.09.2023 06:43

То је исто ко кад празнис ормаре, дас неком да се ријсис, а као несто си му уцинио, јос уз то оцекујес захвалност, а инаце би заврсило на контејнеру

Name

Ре

20.09.2023 08:45

Јермени су гласали за про-западну власт,нека их они бране ! Какав коридор ,шта лупеташ, Азери су Сунити, Иранци Шити, код те двије Муслиманске фракције , нема љубави !

Name

КРК

20.09.2023 13:34

Немој тупане писати коментаре,кад ниси упознат са ситуацијом.Они су Русију продали.

Name

Мирослав

19.09.2023 23:22

Пробали су се решити смећа, па га поклањају пријатељима. Све је прљаво, рат, пријатељи, непријатељи, техника, политичари, генерали. Тешко ће мо се извући од ових прљавих, једино у кога се још можемо поуздати је драги Бог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

20.09.2023 08:00

"Поред тога, према извештајима медија, Немачка се обратила Грчкој са предлогом да Украјини испоручи 100 грчких Леопард 1А5 који су сада у употреби, у замену за унапређена оклопна возила." Православна Грчка, православна Украјина прва да даје тенкове другој, а православна Русија и Путин заштитник православља да то све уништи укључујући и народ. А неки овдје у истог тог Путина гледају као у Цара, заштитника православља и народ се радује рату две највеће православне земље Украјине и Русије, и навија за Русију. Па да ли сте нормални.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: реалност

20.09.2023 12:05

Невјероватно је колико ти ствари гледас поврсно илити плитко, да је мало загријати сиве целије и сиру слику сагледати, мозда би могао "реалан" закљуцак извуци. Грцка је православна ако гледас народ, власт то није, као уосталом ни у Републици Српској, Црној Гори, Србији, Македонији...да не прицамо о Украјини, њихова легитимна мета вец деценију су православне светиње, становниство које иде у православне цркве, код својих породица у данасњу Русију које његује традицију и културу својих предака...да си бар информисан, знао би да Зеленски, познати украјински глумац, припада истом народу као преци Стефана Бандере, Клауса Сваба, Солца, али и хиљада других познатих имена из глобалних политицких западних сила, ција имена си слусао задњих 30-40 година, то су Хазари, јеврејско племе, познато по својим хегемонистицким вјеровањима и тезњама. Ти ниси довољно обавијестен нити да је садасња украјинска власт изнад Брисела, Лондона...једино у Васингтону донекле могу да им противурјеце и опале цуску, ако затреба, на све остале украјинске дипломате истресају гаце и то је сасвим нормално, ста мислис засто?! Солц је дигао свој "крвоток" у ваздух и свјесно преполовио Њемацку привреду, ста мислис јел био дрогиран или је морао? Јел мислис да се народи у ЕУ несто питају? Јел мислис да овамо има демократских избора? Мислис да на западу управљају земљама изабрани представници народа? Ста мислис ко је бирао Солца? Макрона? Ко је изабрао Пленковица у Хрватској? А тек Финска, Естонија, Норвеска...нико од стварних сефова дрзава није ни био на изборним листама, листе или наредбе су стигле из једног мјеста преко Брисела у те земље, као и код нас, јел Смит рекао морате прогласити Изборе легалним, нема везе сто су намјестени...а ЦИК се само искукао и потврдио исто, нема ресурса да истрази толико велику и свеобухватну крадју у РС...јел то демократија? Е такви грци саљу таквој Украјини да спасилац цовјецанства унисти уз сто мање људских зртава.

Name

јово

20.09.2023 15:23

Свака цаст за коментар. На залост врло мало људи размисља у том правцу.

Name

+

20.09.2023 09:02

Да збиља. Је ли то нешто ново и озбиљно у ставу Русије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба се знати

20.09.2023 09:20

Вода(вир,језеро) је обицно мноого дубља него сто изгледа. Велика вецина никада неце дотаци дно тога. Лек за све је љубав,вера и нада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

З

20.09.2023 09:40

Ово ми личи на саботажу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

20.09.2023 10:34

Тако је то кад зеленко уговара послове а народ гине ли гине

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

20.09.2023 12:18

Све ће то Путин у жељезо претворит само шаљите,могу и покварени само да се чује да су стигли као помоћ Украјини.

ОДГОВОРИТЕ