Влада оживљава агенцију коју је раније угасила

– Влада Републике Српске оснива Агенцију за информационо – комуникационе технологије, пет година након што је једну сличну угасила, односно стопила у Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

Република Српска 14.09.2023 | 20:48
Влада оживљава агенцију коју је раније угасила

Приједлог закона о оснивању ове агенције данас је разматрала Влада РС, а о њему ће се крајем овог мјесеца изјаснити и посланици у Народној скупштини Републике Српске.

Процес је овог пута обрнут. Прво је из агенције настало министарство, а сада ће из министарства настати агенција која ће се звати Агенција информационо – комуникационе технологије.

Како ће она преузети дио послова од министарства, мијењаће се и његов назив.

„Конкретно, мијења се опис послова министарства у дијелу који се односи на област информационо-комуникационих технологија, а у складу с тим мијења се и сам назив министарства у Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање“, саопштено је у Влади Републике Српске.

Подсјећамо, Влада је крајем 2007. године основала Агенцију за информационо друштво Републике Српске (АИДРС), а за директора је постављен Срђан Рајчевић.

Њен посао је био развој и промоција информационог друштва, изградња информационих система у управи, савјетодавна подршка у борби против сајбер криминала и слично.

Рајчевић је касније био и први министар Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

(Цапитал) Фото: Пиxабаy

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ре

14.09.2023 21:17

Њихов циљ је шпијунирање народа преко интернета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

14.09.2023 21:30

Да да Кода су сви будале. Па универзитету то имају све Али Срдјан Рајцевиц треба бити директор бас тај Који је заврсио у Солуну трецеразредни енглески коледз - бецлер а казе да је енглески дјак из Сефилда И Који је једва једва заврсио бањалуцку гимназију.Стопроцентна будала али је цлан СНСД а И кум Игору Додик. Све спрдацина до спрдацине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурловизија

14.09.2023 22:09

Цуј, "научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво" - фали ми овдје јос један појам! Да није "европски пут"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каргановиц дс

14.09.2023 23:04

Миле јос нема конкуренцију. Нема ни опозиције.

ОДГОВОРИТЕ