Vlada oživljava agenciju koju je ranije ugasila

– Vlada Republike Srpske osniva Agenciju za informaciono – komunikacione tehnologije, pet godina nakon što je jednu sličnu ugasila, odnosno stopila u Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

Republika Srpska 14.09.2023 | 20:48
Vlada oživljava agenciju koju je ranije ugasila

Prijedlog zakona o osnivanju ove agencije danas je razmatrala Vlada RS, a o njemu će se krajem ovog mjeseca izjasniti i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Proces je ovog puta obrnut. Prvo je iz agencije nastalo ministarstvo, a sada će iz ministarstva nastati agencija koja će se zvati Agencija informaciono – komunikacione tehnologije.

Kako će ona preuzeti dio poslova od ministarstva, mijenjaće se i njegov naziv.

„Konkretno, mijenja se opis poslova ministarstva u dijelu koji se odnosi na oblast informaciono-komunikacionih tehnologija, a u skladu s tim mijenja se i sam naziv ministarstva u Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje“, saopšteno je u Vladi Republike Srpske.

Podsjećamo, Vlada je krajem 2007. godine osnovala Agenciju za informaciono društvo Republike Srpske (AIDRS), a za direktora je postavljen Srđan Rajčević.

Njen posao je bio razvoj i promocija informacionog društva, izgradnja informacionih sistema u upravi, savjetodavna podrška u borbi protiv sajber kriminala i slično.

Rajčević je kasnije bio i prvi ministar Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

(Capital) Foto: Pixabay

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

re

14.09.2023 21:17

NJihov cilj je špijuniranje naroda preko interneta.

ODGOVORITE
Name

Da da

14.09.2023 21:30

Da da Koda su svi budale. Pa univerzitetu to imaju sve Ali Srdjan Rajcevic treba biti direktor bas taj Koji je zavrsio u Solunu trecerazredni engleski koledz - becler a kaze da je engleski djak iz Sefilda I Koji je jedva jedva zavrsio banjalucku gimnaziju.Stoprocentna budala ali je clan SNSD a I kum Igoru Dodik. Sve sprdacina do sprdacine.

ODGOVORITE
Name

Burlovizija

14.09.2023 22:09

Cuj, "naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo" - fali mi ovdje jos jedan pojam! Da nije "evropski put"?

ODGOVORITE
Name

Karganovic ds

14.09.2023 23:04

Mile jos nema konkurenciju. Nema ni opozicije.

ODGOVORITE