Од млађих самураја до мајстора - Џудо клуб Лакташи окупља 80 чланова

Веома смо захвални компанији Моззарт на донацији опреме, која нам много значи уочи даљих такмичења.

Република Српска 06.09.2023 | 18:55
Од млађих самураја до мајстора - Џудо клуб Лакташи окупља 80 чланова

Од млађих самураја до великих мајстора! Џудо клуб Лакташи тренутно окупља чак 80 чланова, а љубав према овом олимпијском спорту шири више од три деценије.

Амбициозна управа у наредном периоду има циљ да млади џудисти добијају што више прилика да се такмиче на домаћим и међународним турнирима, а подршку на том путу пружила им је компанија Моззарт донацијом опреме.

“Програмске активности нашег клуба обухватају и школовање судијског и мајсторског кадра, обучавање чланова техникама самоодбране, његовање културе џудоа. Веома смо захвални компанији Моззарт на овој донацији, која нам много значи уочи даљих такмичења. У плану је да организујемо међународни турнир Лакташи Опен и да поново окупимо око 1.000 такмичара из 100 клубова, односно из десет земаља”, поручио је Синиша Ђукић, директор Џудо клуба Лакташи и генерални секретар Џудо савеза Републике Српске.

Џудо клуб Лакташи је основан 1992. године када је тајне џудо спорта из Бихаћа донио Душко Блажић, свестрани спортиста, мајстор џудоа, носилац црног појаса 6. дан.

Такмичари од тада редовно учествују на првенствима Републике Српске, БиХ, балканским, европским и свјетским шампионатима и остварују запажене резултате. 

“Најзначајнија фаза су освојене медаље на планетарним шампионатима, као и учешће на олимпијским играма младих. Клуб ради у изванредним условима, има сопствену модерно уређену салу у центру Лакташа. Имамо одличан подмладак, који вриједно тренира и чије резултате у старијим узрасним категоријама тек очекујемо. Наше највеће наде су Тамара Ђукић, Анђела Грујић, Вилдана Недић, Нина Антонић, Јована Вујовић, сестре Шајић, Лука Татић, Андрија Шукало и многи други”, истакао је Ђукић.

Мисија клуба је да промовише џудо и мотивише младе да развијају своје психофизичке способности и да кроз такмичења потврђују своје индивидуалне, људске и спортске вриједности, а компанија Моззарт се кроз друштвено одговорне акције труди да помаже управо овакве колективе.

(ПР)

Коментари / 0

Оставите коментар